Tuomittu Patrian ex-johtaja tyytymätön: Kroatia-lahjusjuttu jatkaa Turun hovioikeuteen

Patrian entinen liiketoimintajohtaja valittaa saamastaan tuomiosta Turun hovioikeuteen. Johtaja tuomittiin maanantaina Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeusrangaistukseen, kuten myös entinen myyntijohtaja.

lahjonta

Patrian Kroatia-haarassa maanantaina ehdolliset vankeustuomiot saaneet ovat tyytymättömiä Kanta-Hämeen käräjäoikeuden päätökseen.

Pääsyytettyä edustava asianajaja Riitta Leppiniemi vakuuttaa Ylelle, että juttu siirtyy seuraavaksi hovioikeuteen

Ainakin päämieheni tulee valittamaan asiasta hovioikeuteen

Riitta Leppiniemi

– Päämieheni ja muutkin ovat koko prosessin ajan korostaneet, että he eivät ole luvanneet tai antaneet lahjuksia, eivätkä tiedä kenenkään muunkaan yhtiössä näin toimineen, kertoo asianajaja Riitta Leppiniemi.

– Ainakin päämieheni (Heikki Hulkkonen) tulee valittamaan asiasta hovioikeuteen, Leppiniemi vahvistaa.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi Patrian entisen liiketoimintajohtaja Heikki Hulkkosen ja myyntipäällikkönä ja maajohtajana toimineen miehen molemmat yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdollisiin vankeusrangaistuksiin lahjuksien antamisesta.

Kanta-Hämeen käräjäoikeuden Kroatia-tuomio oli yksimielinen. Päätökseen osallistui kolme oikeuden tuomaria.

Asianajaja Riitta Leppiniemen mukaan Patrian johtajat kiistivät kaikki lahjussyytteet. Syytetyt eivät olleet myöskään kuulleet kenenkään muun harrastaneen lahjuksenantoa yhtiössä.

Myös Slovenia-juttua puidaan Turun hovioikeudessa

Tulevan Kroatia-hovioikeudenkäynnin lisäksi samassa hovioikeudessa on sisällä jo toinenkin Patrian ajoneuvokauppoja koskeva juttu.

Valtakunnansyyttäjä Jukka Rappe ja kihlakunnansyyttäjä valittivat vuoden takaisesta Kanta-Hämeen käräjäoikeuden päätöksestä, jossa samat Patrian entiset johtajat jätettiin tuomitsematta yhtiön Slovenian ajoneuvokauppojen yhteydessä.