1. yle.fi
  2. Uutiset

MYPA laskee eurojaan – "Kaikki vaihtoehdot on olemassa Kakkosesta alaspäin"

MYPAn edustusjoukkueen jatko on yhä epäselvää. Seura selvittää ja laskee nyt, mihin sillä on jatkossa varaa. MYPAn olemassaolevat pelaajasopimukset ovat yhä voimassa.

urheilu
Jalkapalloilija ja pallo stadionin nurmella.
Juha Korhonen / Yle

Jalkapalloseura MYPA ilmoitti perjantaina 13. helmikuuta, että se luopuu pelipaikastaan Miesten Ykkösessä. Paikka Ykköseen irtosi sen jälkeen, kun MYPAlta evättiin pääsarjapaikkaan oikeuttava liigalisenssi taloudellisista syistä.

Seuran hallituksen puheenjohtaja Matti Tiihosen mukaan vielä ei ole päätöstä siitä, millä sarjatasolla edustusjoukkue mahdollisesti jatkossa pelaa vai pelaako ollenkaan.

– Kaikki vaihtoehdot on olemassa Kakkosesta alaspäin. Siitä ei ole olemassa mitään ratkaisua nyt. Toivottavasti tällä viikolla saisi tämän asian selväksi, Tiihonen sanoo.

Tiihosen mukaan edustusjoukkueen mahdollisuuksia arvioidaan paraikaa laskemalla mitä mikäkin vaihtoehto tulisi seuralle kustantamaan.

– Rahasta tuppaa olemaan nykypäivänä kaikki kiinni.

MYPAn olemassaolevat pelaajasopimukset ovat edelleen voimassa.

– Pelaajasopimukset tehdään ehkä pelaajien kannalta vähän liiankin kattavasti. Sopimuksen mukaan pelataan seuran edustusjoukkueessa, Tiihonen sanoo.

Hänen mukaansa seurassa kuitenkin kuunnellaan pelaajien tulevaisuudensuunnitelmia ja mielipiteitä.

MYPA on ilmoittanut, että seuran junioritoiminta jatkuu kuten ennenkin. Joukkueet, valmentajat ja järjestelmä on junioripuolella Tiihosen mukaan toiminnassa.

Yksi MYPAn tulevaisuuden tavoitteista on palata realismin tielle.

– Maailma on muuttunut, meidän taustat on muuttuneet aika jättimäisesti. Nyt on tarkasteltava toimintaa sisältäpäin; missä tänä päivänä mennään, Tiihonen sanoo.

– Pitää olla rehellinen, ja tehdä vain ne asiat, jotka pystytään tekemään.

Lue seuraavaksi