1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Letittävä isä nousi nettihitiksi – tukkataito tiivistää tytärsuhdetta

Lettejä tyttärilleen tekevä isä ei ehkä ole suuri harvinaisuus, mutta harva mies tuota taitoa mainostaa. Raumalainen Matti Airola julkaisi letityskuvia netissä ja nousi hetkessä suureen suosioon. Hän kannustaa muitakin miehiä tarttumaan toimeen – siis lettiin.

Kotimaan uutiset
hiusten letittämistä
Karri Laihonen / Yle

Matti Airola on saanut osakseen paljon positiivista julkisuutta viime aikoina. Kaikki lähti liikkeelle siitä, kun isä päätti opetella letittämään tyttäriensä hiuksia.

– Maisa kyseli usein, että voiko ystävämme Johanna tulla tekemään hänelle ranskanletin. Harmitti aina sanoa, ettei Johanna voi meille joka päivä tulla.

Hän päätti, ettei letittäminen voi niin vaikeaa olla.

– Pystyisin varmasti tekemään sen itse.

Airolan mukaan letittäminen osoittautui yllättävän vaikeaksi, mutta tiiviin harjoittelun avulla se alkoi sujua. Hän kelaili youtubesta löytämiään videoita edestakaisin ja yritti hahmottaa vaikeidenkin lettien saloja. Nyt mieheltä taipuvat jo monimutkaisemmatkin viritelmät.

– Esimerkiksi ranskalainen ja hollantilainen letti ovat kolmiosaisia, mutta ne voi tehdä myös viisi-, seitsemän-, yhdeksän- tai kolmetoistaosaisina. Itse osaan tehdä jo aika monta variaatiota, mutta mahdollisuudet taitavat olla rajattomia.

"Innostukaa muutkin isät!"

Matti Airola teki lettejä aluksi pelkästään tyttäriensä Maisan ja Kertun iloksi, mutta yhteinen harrastus laajeni yllättäen suureen tietoisuuteen.

– Tytöt halusivat nähdä, miltä letit näyttivät ja otin heille niistä kuvia. Laitoin kuvia myös nettiin ja instagramin puolelta se suurempi kiinnostus sitten levisi.

Airola haluaa saada myös muut isät innostumaan letittämisestä. Siitä seuraa hänen mukaansa pelkkää positiivista.

– Kun miehenä letittää, saa osakseen kivaa huomiota. Ja mikä tärkeintä, tämä harrastus vaikuttaa myös suhteisiin lasten kanssa. Kun tyttöjen hiuksia letittää iltaisin, on ihan eri tavalla läsnä. Muuten tulisi ehkä vain makoiltua sohvalla kännykän kanssa.

Lue seuraavaksi