1. yle.fi
  2. Uutiset

Lyseonkulman virastotalolle haetaan taas ostajaa Hämeenlinnassa

Sibeliuksenpuiston reunalla oleva kivitalo Hämeenlinnan Lyseonkulma on noin 40 vuotta vanha. Senaatti kiinteistöt kauppaavat jo toista kertaa viisikerroksista, aikanaan lääninhallituksenakin toiminutta Birger jaarlinkatu 13:n virastokiinteistöä. Arvotalon toinenkin omistaja, Hämeenlinnan Työväenyhdistys voisi myydä osuutensa talosta, jos saa siitä riittävästi rahaa.

Hämeenlinna
Talo kuvattuna talvella Sibeliuksenpuistosta käsin
Hämeenlinnan Lyseonkulma, eli Birger Jaarlin katu 13 on ollut keskeinen valtion virastotalo Hämeenlinnassa lähes 40 vuotta. Ville Välimäki / Yle

Senaatti-kiinteistöt ja Hämeenlinnan Työväenyhdistys ovat olleet kiinteistön myynnin kannalla jo toista vuotta.

Työväenyhdistys yritti myydä omaa osuuttaan talosta viime keväänä. Senaatti-kiinteistöt yritti samaa puolestaan loppuvuodesta 2014. Kiinnostuneita maksavia ostajia ei kuitenkaan suurtalolle löytynyt. Nyt Senaatti on ilmoittelemassa talosta uudelleen.

Sijainniltaan virastotalo on yhdellä Hämeenlinnan ykköspaikalla: se sijaitsee Sibeliuksenpuiston reunassa ja kulman takana on Hämeenlinnan tori.

Hintapyyntö on reilut 1000 euroa neliöltä?

Kiinteistöosakeyhtiön omistus jakaantuu kahteen osaan: 75 prosenttia talosta on Senaatti-kiinteistöjen ja neljännes Hämeenlinnan Työväenyhdistyksen omistuksessa.

Hämeenlinnan keskustassa käytettyjen asuntojen neliöhinta on ollut samoilla paikoilla lähes 3000 euroa neliöltä.

Toimistotila on toki paljon halvempaa. Lyseonkulmasta eli Birger Jaarlin katu 13:a pyydetäänkin ehkä alle 1500 euroa neliöltä.

Senaatin osuuden myynnistä vastaava Jukka Joensivu Realia Management Oy:stä kertoo, että myyntihinta olisi neliöltä lähempänä tuhatta euroa kuin kahtatuhatta.

Toiminut valtion virastotalona

Hämeenlinnan Työväenyhdistyskin on markkinoilla avoimin korvin, vaikka juuri nyt ei aktiivisesti osakkeitaan myy, kertoo HTY:n taloudenhoitaja Mika Tupala.

Hämeenlinnan Lyseonkulma, eli Birger Jaarlin katu 13 on ollut keskeinen valtion virastotalo Hämeenlinnassa lähes 40 vuotta.

Ylimmistä kerroksista avautuvat Sibeliuksenpuisto ja maan kuulun Hämeenlinnan Lyseon julkisuvut. Suurehko kaksiosainen rakennus on toiminut aikanaan niin Hämeen lääninhallituksen, Etelä-Suomen lääninhallituksen, maistraatin ja ympäristökeskuksenkin kotipesänä.

Korjattu 23.02.2015 klo 08.19 Mika Tupalan lausuntoa ja hänen sukunimensä.

Lue seuraavaksi