1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Ranskan irstailuoikeudenkäynti: Syyttäjä esittää Strauss-Kahnin paritussyytteistä luopumista

Syyttäjä esittää, että paritussyytteistä Kansainvälisen valuuttarahaston entistä johtajaa Dominique Strauss-Kahnia vastaan luovutaan.

IMF:n entinen johtaja Dominique Strauss-Kahn odotti kuulemisensa alkua oikeussalissa New Yorkissa toukokuussa 2011. Kuva: Andrew Gombert / EPA

Syyttäjä esittää, että paritussyytteistä Kansainvälisen valuuttarahaston entistä johtajaa Dominique Strauss-Kahnia vastaan luovutaan.

Frederic Fevren mukaan ei ole näyttöä siitä, että Strauss-Kahn olisi syyllistynyt paritukseen.

Strauss-Kahn on toistuvasti kiistänyt tietäneensä olleensa tekemisissä prostituoitujen kanssa.

Oikeudenkäynti Strauss-Kahnia ja kolmeatoista muuta paritusringistä syytettyä vastaan alkoi Ranskan Lillessä reilut kaksi viikkoa sitten. Oikeudenkäynnin on määrä päättyä kuluvalla viikolla. Tuomiot annettaneen myöhemmin.

Strauss-Kahnin on epäilty olleen yksi laajan paritusringin johtohahmoista ja tilaajista. Tapauksen tutkijat uskovat, että rinkiä pyöritettiin luksushotellista käsin Lillessä.

Rinki järjesti orgioita Brysselissä, Pariisissa ja Washingtonissa. Seksijuhliin osallistui asianajajia, tuomareita, poliiseja ja toimittajia ja niihin oli järjestetty prostituoituja Strauss-Kahnia ja hänen lähipiiriään varten.

Strauss-Kahnin asianajajat ovat myöntäneet miehen osallistuneen luksushotellin orgioihin, mutta hänen on kiistetty tienneen, että naiset olivat prostituoituja.

Ranskassa prostituutio on laillista mutta paritus ei.

Dominique Strauss-Kahn on Ranskan entinen valtiovarainministeri ja hänestä oli povattu IMF-pestin jälkeen Ranskan sosialistien presidenttiehdokasta ja entisen presidentin Nicolas Sarkozyn haastajaa.

Nousussa ollut ura kaatui kuitenkin vuonna 2011 toiseen seksiskandaaliin New Yorkissa, kun hotellin siivooja syytti häntä raiskauksesta. Asianajajat järjestelivät sopuratkaisun siivoojan kanssa ja Strauss-Kahn vältti oikeudenkäynnin.