Helsingin poliisissa paljastui lahjusepäily

Lahjuksen ottamisesta epäilty poliisimies on työskennellyt Karhu-ryhmässä.

Kotimaa
Poliisin merkki, kuvaa käsitelty tummemmaksi
Nina Keski-Korpela / Yle

Helsingin poliisilaitoksen palveluksessa työskentelevää poliisia epäillään törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä.

Epäilyt liittyvät Helsingin poliisin hankintoihin, joiden kanssa poliisimies on ollut tekemisissä. Helsingin käräjäoikeus määräsi hänet tänään vangittavaksi. Poliisimies on toiminut aiemmin muun muassa Karhu-ryhmässä.

Samalla käräjäoikeus päätti vangita törkeästä lahjuksen antamisesta epäiltynä henkilön, joka työskenteli yrityksessä, jonka kautta Helsingin poliisille hankittiin materiaalia. Epäillyt rikokset tapahtuivat vuosina 2006-2010.

Vangitsemiset tapahtuivat syytä epäillä -perusteella.

Tutkinnanjohtaja Jukka Haavisto kertoo, että tapaus paljastui Helsingin poliisilaitoksessa omissa selvityksissä viime viikon lopulla. Nyt sitä selvitellään Itä-Uudenmaan syyttäjävirastossa, mutta tutkinta on hyvin alkuvaiheessa, Haavisto korostaa.

Yritys on toimittanut materiaalia Helsingin poliisille, mutta Haaviston mukaan kyse on nimenomaan siitä, onko samassa yhteydessä annettu etuuksia Helsingin poliisilaitoksella toimivalle henkilölle.

Yhtenä kaupankäynnin kohteena oli panssaroituja ajoneuvoja, joita hankittiin poliisille yrityksen kautta. Haaviston mukaan törkeän lahjuksen raja kulkee noin 7 000 eurossa, ja tässä on kyse suuremmista summista.

Haaviston mukaan tapaus ei liity mitenkään Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion tapaukseen.