Antti Karjalainen valittiin Kotkan uudeksi kulttuurijohtajaksi

Kotkan kulttuurilautakunta valitsi Antti Karjalaisen kaupungin uudeksi kulttuurijohtajaksi tiistaina.

Kotka
Antti Karjalainen
Kotkan kaupunki

Filosofian tohtori Antti Karjalainen on valittu Kotkan uudeksi kulttuurijohtajaksi. Kaupungin kulttuurilautakunta valitsi 42-vuotiaan Karjalaisen virkaan yksimielisesti tiistaina. Kotkan kaupunki kertoo tiedotteessaan, että tällä hetkellä Berliinissä asuva ja työskentelevä Karjalainen kertoo tulevansa Kotkaan innolla.

– Kotkan kaupungilla on erittäin vahvat kulttuuriperinteet ja on kunnia päästä niitä jatkamaan. Suomessa, ja muualla Euroopassa, on hyviä esimerkkejä siitä kuinka kulttuuri on toiminut olennaisena osana kaupungin kehittämistä ja sen tulevaisuuden rakentamista. Tässä näen myös Kotkalla erinomaisia mahdollisuuksia, Karjalainen toteaa tiedotteen mukaan. Karjalainen työskentelee tällä hetkellä British Councilin Euroopan partnerisuhteista vastaavana johtajana Berliinissä. Sitä ennen hän toimi British Councilissa Suomen toimiston johtajana.

Aikaisemmin Karjalainen on työskennellyt muun muassa pääomasijoittajien omistaman yhteiskunnallisen yrityksen, Tiederahoitus Oy:n toimitusjohtajana ja Suomen Lontoon Instituutin ohjelmajohtajana.

Karjalainen pyrkii aloittamaan työnsä Kotkan kulttuurijohtajana kevään aikana. Virkaan tuli yhteensä 39 hakemusta.