1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Oppositio puolustusraportista: "Lihaa luiden ympärille"

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps.) ja varapuheenjohtaja Seppo Kääriäinen (kesk.) pitävät tänään julkistettua puolustusyhteistyöraporttia hyvänä pohjana Suomen ja Ruotsin välisessä puolustusyhteistyössä etenemiseen.

Puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Jussi Niinistö. Kuva: Yle

Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyöraportti saa tukea puolustusvaliokunnan oppositiojäseniltä.

– Raportti antaa odotetusti niin sanotusti lihaa luiden ympärille eli nyt on vihdoinkin luvassa puheiden sijaan konkreettisia sotilaiden tekemiä ehdotuksia siitä miten tässä Suomen ja Ruotsin välisessä puolustusyhteistyössä voidaan edetä, sanoo eduskunnan puolustusvaliokuntaa vetävä Jussi Niinistö.

Tässä vaiheessa raportti jatkaa Suomen ja Ruotsin välisen luottamuksen kehittämistä, mutta maiden välinen puolustusliitto voi siinä häämöttää jonkinlaisena tavoitteena tulevaisuudessa, sanoo Niinistö.

– Jos ajatellaan, että Suomi–Ruotsi-puolustusyhteistyö on kymmenaskelinen portaikko, niin kyllä me aivan alkuaskelilla tässä vielä ollaan, Niinistö toteaa.

Myös puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Seppo Kääriäinen (kesk.) on tyytyväinen raporttiin.

– Yllättävän hyvä ja käyttökelpoinen raportti jatkokeskusteluja silmälläpitäen. Sehän nojautuu rauhanajan olosuhteisiin niinkuin ajatus olikin, mutta siinäkin suhteessa voidaan mennä todella pitkälle Suomen ja Ruotsin välisen puolustusyhteistyön syventämisessä tavalla, joka sitten kyllä lisää molempien maitten sotilaallista suorituskykyä, sanoo Kääriäinen.