1. yle.fi
  2. Uutiset

Poliisi laittoi viimein pisteen suden salakaatoepäilyille Tohmajärvellä: esitutkinta päättyi, ei rikosta

Epäilty salametsästysyritys kohdistui alun perin pantasusi Sakoon, joka lopetettiin tammikuun alussa poliisin määräyksestä. Suden ruhosta ei löytynyt merkkejä aiemmista metsästysyrityksistä.

Kotimaan uutiset
Susi seisoo lumessa.
Seppo Nykänen / Yle

Viime helmikuussa käynnistetty esitutkinta epäillystä suden salametsästystapauksesta Tohmajärvellä on päättynyt. Asiassa ei ole tapahtunut rikosta, poliisi kertoo.

Esitutkinta sai uuden käänteen sen jälkeen tammikuussa. Poliisi määräsi lopetettavaksi suden, joka osoittautui pantasusi Sakoksi. Poliisin epäily törkeästä metsästysrikoksesta kohdistui juuri pantasusi Sakoon.

Eviran erikoistutkija ei löytänyt suden ruhosta merkkejä aiemmista metsästysyrityksistä. Susi oli loukkaantunut etutassuistaan, mutta erikoistutkijan mukaan on hyvin epätodennäköistä, että vammat olisivat syntyneet viime helmikuussa.

Tapaus juontaa juurensa helmikuuhun 2014

Esitutkinta käynnistettiin poliisin havaitsemien verijälkien ja poliisipartioiden tekemien moottorikelkkajälkien perusteella. Poliisi epäili vielä viime vuonna, että susia olisi ajettu takaa moottorikelkalla.

Poliisi pyysi kevään 2014 aikana RKTL:sta selvittämään, onko pantasusi Sakossa jälkiä ampumisesta. RKTL ei kuitenkaan pystynyt toteuttamaan kevään 2014 heikosta lumitilanteesta johtuen suden nukuttamista ja tarkastamista. Asian esitutkinta keskeytettiin 23.4.2014. Tapauksen tutkinta on nyt päätetty. Esitutkinnassa ei ollut ketään henkilöä rikoksesta epäillyn asemassa.

Lue seuraavaksi