D.S.G. esiintyi ensimmäistä kertaa yhdessä

Osa D.S.G:n jäsenistä istuu tuomiotaan. Yksi räppäreistä ei päässyt singlen äänityksiin, koska vankilasta ei herunut lomaa.

kulttuuri
D.S.G  esiintyy Aamu-tv:n studiossa.
Vankilakokemukset synnyttävät tekijöiden mukaan räppiä, joka on uskollista musiikin juurille.

Ylen aamu-tv:n suorassa lähetyksessä esiintyi tiistaiaamuna poikkeuksellinen kokoonpano: gangsta-räppiä esittävä D.S.G.-ryhmä koostuu miehistä, joilla on rötöstaustaa. Kaksi jäsenistä lusii parhaillaan tuomiotaan, vieläpä eri paikoissa.

– Emme ole pystyneet harjoittelemaan tätä yhdessä vaan kaikki erikseen, ryhmän jäsen Ällä korosti.

– Kokoonpanomme on nyt ensimmäistä kertaa kasassa ikinä. Mä en ole esimerkiksi ikinä nähny Ällää koskaan aikaisemmin, toteaa Kelju K. Katala.

Ryhmän Vaihtoehtoja (siirryt toiseen palveluun)-nimisen laulun nauhoituksessakin oli omat hankaluutensa, kun yksi viisikosta ei saanut vankilasta lomaa äänitystä varten. Niinpä Kelju K. Katala veti oman osuutensa puhelimitse.

– Olihan se aluksi pettymys. Olin avotalossa Keravalla. [Ryhmän jäsen] Elinkautinen kehotti räppäämään omat osuudet puhelimen kautta ja katotaan. Saatiin erilainen näkökulma koko biisiin. Videossakin olen erilläni muista, Kelju K. Katala kertoo.

Väkivaltaisia tarinoita omasta elämästä

Räppäri Ällä kuvailee porukan jäseniä kivisen matkan tallaajiksi.

– Kaikilla on omat virheensä ja pahat taustansa. Yhteistä on se, että me pyrimme irti niistä.

Ryhmä sai alkunsa Keljun ja Elinkautisen päätöksestä tehdä rap-levy. Kaksikko istui tuolloin tuomioitaan Keravalla. Ällä on Elinkautisen kaveri lapsesta saakka.

– Kuuntelin levyä ja panin Facebookiin viestiä, että hei äijät, nyt duunataan tämmönen. Biitit ja pohjat saatiin alulle saman tien, ja heti oli selvää ketä ryhmään tulee. Homma lähti tosi ammattimaisesti eteenpäin, Ällä kuvaa.

"Emme ole tähtiä"

D.S.G menossa nauhoittamaan biisiä kehitysvammaisten räppiryhmän kanssa. Tarkoitus on myös tehdä Lastenklinikan syöpäsairaille oma laulu Taistellaan. Tulevassa levytyssessiossa on käsittelyssä viisi uutta biisiä. Jokainen on tehnyt omat riiminsä ja eri paikoissa.

– Onhan me somessa saatu vaihdettua kuulumisia, vaihdettu kokemuksia riimittelystä ja päästy samaan flowhun, Kelju K. Katala kuvaa yhteistyötä.

Stadionkeikoista ei ryhmä unelmoi.

– Päivä kerrallaan tsiigataan, mitä tulee eteen. Tähdet on taivaalla ja me ei todellakaan olla tähtiä. Tätä juttua tehdään sydämestä. Halutaan olla hetkessä kiinni, Kelju K. Katala runoilee.

Jutun otsikkoa ja ensimmäistä kappaletta korjattu 19.2. klo. 11:25. Alkuperäisessä otsikossa puhuttiin räppäävästä vankiporulasta, mutta vain Elinkautinen & Kelju K Katala ovat ryhmästä vankilaan tuomittuja. Muita jäseniä on kyllä tuomittu rikoksista mutta ei ehdottomaan vankeuteen.