1. yle.fi
  2. Uutiset

Kouvolan Susista KTP:n farmiseura

Jalkapalloseurat FC KTP ja Kouvolan Sudet aloittavat farmijoukkueyhteistyön. Farmisopimus tietää pelaajavaihtoa pääsarjajoukkueen ja Kakkosessa pelaavan Susien välillä.

susi
Jalkapallo pelikentällä.
Anssi Leppänen / Yle

Jalkapalloseurat FC KTP ja Kouvolan Sudet aloittavat farmijoukkueyhteistyön kaudella 2015.

Farmisopimus mahdollistaa pelaajavaihdon pääsarjajoukkueen ja miesten Kakkosessa pelaavan Susien välillä. Kouvolan Susien pelaajille tarjoutuu mahdollisuus pelata pääsarjatasolla. Kotkasta puolestaan voidaan lähettää Susiin pelaajia, jotka tarvitsevat säännöllistä peliaikaa, jota ei välttämättä ole tarjolla Veikkausliigassa.

– Sudet on kiinnostava farmisopimuskumppani. Susien määrätietoinen toiminta edustusjoukkueen kehittämisessä on poikinut sarjanousun Kakkoseen. Kouvolan seudulta on noussut ja tulee nousemaan jatkuvasti nuorukaisia nuorten maajoukkueisiin, kertoo FC KTP:n hallituksen jäsen ja pelaaja-asioista vastaava Jari-Pekka Gummerus seuran tiedotteessa.

Sudet pelaa ensi kaudella KTP:n jälkeen korkeimmalla sarjatasolla Kymenlaaksossa. Vielä viime kaudella Veikkausliigassa pelannut, mutta Ykkösenkin paikasta luopunut MYPA on ilmoittanut, ettei se hae sarjapaikkaa edes Kakkosessa.

Kakkonen on miesten jalkapallon kolmanneksi korkein sarjataso Suomessa. Se on samalla alin sarjataso, jonka Suomen Palloliitto järjestää.

Lue seuraavaksi