Hyppää sisältöön

Maahanmuuttovirasto: Ihmiskaupan uhreista aiempaa useampi oli seksikaupan uhri

Maahanmuuttoviraston mukaan suurin osa seksikaupan uhreista oli joutunut uhriksi ulkomailla. Viime vuonna ihmiskaupan uhreja oli Suomessa auttamisjärjestelmän asiakkaana 85.

Passin tarkistuspiste Saksan Düsseldorfissa. Kuva: Federico Gambarini / EPA

Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmässä oli viime vuonna 85 asiakasta, kertoo Maahanmuuttovirasto. Viraston mukaan ihmiskaupan tilanne on pysynyt viime vuosina Suomessa samana, mutta viime vuonna seksikaupan uhreja oli aiempaa enemmän.

Maahanmuuttoviraston mukaan 85 asiakkaasta 45 oli joutunut seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvän ihmiskaupan uhriksi. Heistä suurin osa oli joutunut uhriksi ulkomailla ja joka viides Suomessa.

Auttamisjärjestelmään otetaan vuosittain noin 40-60 uutta asiakasta, kerrotaan Maahanmuuttoviraston tiedotteessa. Viime vuonna asiakkaita oli lähes 30 eri valtiosta, eniten Nigeriasta.

Luvut käyvät ilmi Joutsenon vastaanottokeskuksen julkaisemasta tilannekatsauksesta. Maahanmuuttovirasto huomauttaa, että luvut koskevat vain auttamisjärjestelmän tietoon tulleita tapauksia. Viraston mukaan todelliset uhrimäärät voivat olla hieman korkeampia kuin mitä tilastot osoittavat.