1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sunny Car Center

Sunny Car Centerin Hämeenlinnan suurautokauppahaave romuttumassa lopullisesti

Suurta autokauppaa havitelleen Sunny Car Centerin elinpäivät käyvät vähiin. Koska haastemies ei ole saanut toimitusjohtaja Markku Ritaluomaa kiinni henkilökohtaisesti, joutuu haastemies käyttämään harvinaisempaa sijaistiedoksiantoa.

Sunny Car Center
Osa moottoritielle näkyvän tolpan teksteistä on kadonnut
Pohjoisesta päin tuleville näkyy enää sanat car ja center, sillä yläosasta on poistunut siivouspalveluja tarjonneen yrityksen nimi.Miki Wallenius / Yle

Ylen saamien tietojen mukaan haastemies Arto Arima Espoon käräjäoikeudesta jättää tiedoksiannon velkomusasiasta yhtiön omistajalle Markku Ritaluomalle tällä viikolla.

Koska Ritaluomaa tuskin tavoitetaan tälläkään kertaa henkilökohtaisesti, voi haastemies käyttää sijaistoimeksiantoa.

Mikäli vastaanottajaa tai tämän edustajaa ei tavoiteta, on mahdollista turvautua sijaistiedoksiantoon. Tällöin asiakirja luovutetaan suljettuna kirjeenä jollekin muulle kuin sen oikealle vastaanottajalle.

Tiedoksianto merkitsee käytännössä sitä, että ellei Sunny Car Center maksa mittavia velkojaan lähiviikkoina, yhtiö menee konkurssiin.

Sunny Car Centerillä on ulosotossa erilaisia maksuja yhteensä yli 470 000 euron edestä.

Verottaja perää autokauppayhtiöltä lähes 266 000 edestä erilaisia veroja ja maksuja.

Aiotun autokaupan tontille valopylvään pystyttänen Tammerneonin perimät saatavat ovat yli 187 000 euroa.

Lisäksi työttömyysvakuutusrahasto ja eläkevakuutusyhtiö Veritas perivät ulosoton kautta yhteensä yli 18 000 euron saataviaan.

Hämeen Sanomien (siirryt toiseen palveluun) mukaan verottaja on poistanut Sunny Car Centerin myös ennakkoperintärekisteristä. Näin ollen SCC:lle ei voi enää maksaa maksuja ilman ennakkopidätystä.

Lue seuraavaksi