Pirjo Muranen povaa Suomen hiihtäjille kolmea mitalia Falunista

Entinen huippuhiihtäjä Pirjo Muranen povaa kolmea hiihtomitalia suomelle MM-kisoista Falunista. Rovaniemellä asuva Pirjo Muranen ei kuitenkaan usko kenenkään hiihtäjän yltävän voittoon.

urheilu
Pirjo Muranen lastenvaunujen kanssa kotinsa pihalla.
Pirjo Muranen laittaa puolivuotiaan poikansa Eemelin päiväunille lastenvaunuihin ulos. Raimo Torikka / Yle
Pirjo Muranen
Kuuntele mitä tekee vuonna 2011 lopettanut hiihtäjä Pirjo Muranen nykyisin. Entä uskooko Pirjo suomalaishiihtäjien menestykseen hiihdon MM-kisoissa. Toimittajana on Raimo Torikka.

Parisprintit ja viestit ovat Pirjo Murasen mielestä varmimmat mitalilajit, mutta hän uskoo myös yhteen henkilökohtaiseen palkintosijaan. Kauden aikana suomalaishiihtäjien menestys on ollut ailahtevaa ja toivottua menestystä ei ole tullut.

Pirjo Murasen mielestä suomalaisten hiihtokunnon parantumisesta on saatu kuitenkin viitteitä viimeisimmissä kisoissa joten torstain sprinteistä voidaan odottaa hyviä sijoituksia.

- Sen puitteissa ainakin itse uskon, että kyllä siellä joku meistä naisista on ainakin finaalissa taistelemassa kärkisijoista, mutta kyllä siellä onnea pitää mukana myös olla, arvelee Pirjo Muranen.

Mukana sprinttitaistossa on myös entinen Pirjo Murasen seurakaveri rovaniemeläissyntyinen Mona-Lisa Malvalehto.

- Viimeisessä maailmancupissa Östersundissa hyviä signaaleja Mona näytti jo nousukunnosta. Uskon, että Falunin rata sopiii Monalle paremmin kuin Östersundin rata. Siellä on hyvää hiihdettävää vuorohiihtonousua, missä Mona-Lisa on vahvoilla, ja myös sitä tasatyöntöä. Kyllä minä toivon Mona-Lisan puolesta, että hän siellä pärjäisi hyvin.

Miesten sprinteissä Pirjo Muranen povaa Matias Strandvallin ja Toni Ketelän pärjäävän parhaiten. Strandvall dominoi SM-kisoissa ja Ketelä hiihti lupaavasti Otepään maailmacupin sprinttikisassa.

- Kyllä tästäkin odotuksia on, mutta miesten kisassa on tosi tiukkaa ja siellä on paljon enemmän miehiä jotka vaihtuvat kärjessä.

Kolme mitalia hiihdosta – kulta jää haaveeksi

Pirjo Muranen arvelee suomalaisten menestyvän Falunissa sen mukaan kuinka hiihtäjät ovat maailmacupissa ja edellisiissä MM-kisoissa pärjänneet. Odotettua menestystä ei ole ollut, vaikka viime kausi antoi luvan ehkä odottaa parempaa.

Mäkihypyn ja yhdistetyn mitaleihin Pirjo Muranen ei aseta suuria toiveita.

- Tietenkin ne ovat ihan oma lukunsa ja ainahan on mahdollista, että sieltä voi yllätysmitali tulla, mutta maastohiihdon puolelta voisi tiulla kolme mitalia.

- Ilman muuta siitä lähdetään, että sitä menestystä tulee, varsinkin kun viime MM-kisoista Val di Fiemmestä tuli vain se parisprintin mitali. Vahvimmat odotukset ovat nytkin parisprintissä ja naisten viestissä jos kaikki menee hyvin.

- Niistä tulee kaksi mitalia, mutta uskon, että nyt tulee myös vähintään yksi henkilökohtainen mitali. Kultaan en usko, sitä ei nyt tule. En kuitenkaan lähde nyt sitä ennustamaan kuka sen tuo. Minulle on ihan kuka sen tuo. Tärkeintä on, että joku saa onnistuneen suorituksen aikaiseksi, heittää Pirjo Muranen lopuksi.