Tampereen rautatieasemalla voi jo keväällä tehdä lähtöselvityksen lennolle

Tampereen keskustaan aiotaan avata lähtöselvityspiste lentomatkustajille jo 2–3 kuukauden kuluessa. Tulevaisuudessa Tampereen rautatieasemalta pääsisi messu- ja urheilukeskuksen kautta lentoasemalle automaattijunalla.

liikenne
Tampereelle suunniteltu automaattinen lentokenttäjuna
Lunden Architecture

Lentomatkailu on kokemassa suuria muutoksia Tampereella. Ensimmäinen uudistus nähdään jo kevään aikana, kun Tampereen rautatieasemalle avataan lähtöselvityspiste lentomatkustajille.

Myöhemmin tulevaisuudessa rautatieasemalta kulkisi automaattijuna Tampereen messu- ja urheilukeskuksen kautta Tampere-Pirkkalan lentokentälle. Nykyään lentoasemalle ei pääse raiteita pitkin, vaan rautatieasemalta kentälle pitää mennä esimerkiksi bussilla.

Uutta liikennejärjestelmää esiteltiin aamupäivällä Tampereella.

Suunnitelman tavoitteena on yhdistää toisiinsa maantie-, rautatie- ja lentoliikenne, jolloin Tampereelta pääsisi sujuvasti maailmalle laajalta alueelta läntisestä ja keskisestä Suomesta. Työryhmä on jo aiemmin visioinut, että lentomatkustaja voisi luovuttaa matkatavaransa Tampereen lisäksi jo esimerkiksi Turussa, Vaasassa tai Jyväskylässä.

Uusi konsepti on nimeltään AiRRport, ja sen kehittäjät haluavat Suomeen samanlaisen huippuluokan liikenneverkon kuin mitä muihin Pohjoismaihin rakennetaan. Tavoitteena on houkutella lisää investointeja ja matkailijoita eri puolille Suomea.

Ruotsilla, Norjalla ja Tanskalla on käynnissä yhteinen The Scandinavian 8millionCity -projekti. Sen on määrä kytkeä alkuvaiheessa Oslo, Göteborg ja Kööpenhamina toisiinsa uudella huippunopealla lentoasemien kautta kulkevalla junayhteydellä.