1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmiöt

Lauhan sään syömä Lumimiilu saatiin korjattua

Vastoinkäymisiä kokeneen Lumimiilun rakenteet on korjattu, mutta jälleen lauhtunut sää aiheuttaa edelleen haasteita Kajaanissa.

Kuva: Laura Tolonen / Yle

Kajaanin kaupungin, Kainuun ammattiopiston ja Kajaanin ammattikorkeakoulun yhteistyönä rakentaman Lumimiilun (siirryt toiseen palveluun) avajaisia jouduttiin kertaalleen siirtämään lauhan sään takia. Miilun piti avautua jo ystävänpäivänä, mutta plusasteet ja kova tuuli aiheuttivat lumirakennelmassa muun muassa muurien taipumista.

Viikon kovan työn jälkeen rakenteet on saatu korjattua.

– Ottaen huomioon, kuinka pahaksi Lumimiilun rakenteet menivät, se näyttää nyt huomattavasti paremmalta, kertoo Kainuun ammattiopiston viheralan opettaja Renne Sänisalmi.

– Nyt suurimman ongelman aiheuttaa liukumäki, koska jälleen lauhtunut sää vaikuttaa siihen, etteivät liukumäen jäälevyt jäädy kiinni toisiinsa. Liukumäki tehdään jäälevyistä, jotta se kestää käytössä. Ja totta kai sää myös sulattaa miilun kuvioita.

– Tämä viikko on tehty töitä siltä tuntumalla, että avajaiset ovat perjantaina joka tapauksessa. Jouduimme karsimaan jonkin verran Lumimiilun yksityiskohdista, jotta saimme yleisilmeen mahdollisimman hyväksi, Renne Sänisalmi sanoo.

Jouduimme karsimaan jonkin verran Lumimiilun yksityiskohdista, jotta saimme yleisilmeen mahdollisimman hyväksi.

Renne Sänisalmi

Avajaisissa luvassa konsertti

Viidettä kertaa avattava Lumimiilu on tänä vuonna saanut teemakseen musiikin, mikä näkyy myös vihdoin vietettävissä avajaisissa.

– Pitkälti mennään perinteisen avajaiskaavan mukaan, mutta lopuksi on luvassa Kainuun ammattiopiston konservatorion bändin konsertti, Sänisalmi kertoo.

Tapahtuman käynnistää ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ohjaama alkujumppa. Avajaisissa järjestetään yhteislaulutuokio ja Ballet Kaukametsän yläkouluikäisten tanssiryhmä esiintyy.

Lumimiilun rakentamisesta on vastannut ammattiopiston puutarha-ala, ja mukana ovat myös logistiikka-ala sekä matkailu- ja kulttuuriala. Avajaiset ja tapahtuman markkinointi ovat Kajaanin ammattikorkeakoulun matkailun ja liiketalouden opiskelijoiden toteuttamia.