Hyppää sisältöön

Kipeä ero näkyy Twitter-viesteissä – myös seuraajien määrä vähenee eron myötä

Twitter-käyttäjien viestit kielivät välirikosta jo ennen itse eroa. Viestien tunnelma laskee eron jälkeen ja entisen puolison kaverit hylkäävät.

Kuva: Arja Lento / Yle

Twitter-käyttäjien parisuhdetilanne näkyy palveluun lisättävien viestien sävyssä sekä seuraajien määrässä. Eron aikana seuraajien määrä laskee ja käyttäjän viestit muuttuvat sävyltään alakuloisemmiksi.

Aalto-yliopiston tohtorikoulutettava Kiran Garimella analysoi vuosina 2013-2014 tutkimusryhmänsä kanssa puolen vuoden ajan 661 pariskunnan julkisia viestejä. Viestit sisälsivät tietoa parin suhteesta ja erosta. Pariskunnat olivat valtaosin englantia puhuvista maista, kuten Yhdysvalloista ja Kanadasta.

Eron jälkeen viestien sävy syveni selvästi.

Kiran Garimella

– Juuri ennen eroa oman puolison kanssa kommunikoidaan yleensä vähemmän, kun taas muiden ihmisten kanssa jutellaan enemmän, Garimella kertoo.

Surutyötä Twitterissä

Eron jälkeen ystävien ja seuraajien määrässä tapahtuu iso muutos. Seuraajia on vähemmän, mikä johtuu Garimellan mukaan siitä, että entisen puolison ystävät lakkaavat seuraamasta ja myös yhteiset ystävät valitsevat puolensa.

– Ennen eroa twiiteissä käytettiin iloisia sanoja, kuten rakkaus, poikaystävä ja onnellinen. Eron jälkeen viestien sävy syveni selvästi ja niissä alkoi esiintyä sanoja kuten elämä, jumala ja perhe, Garimella summaa.