Juice-kirjan kirjoittanut Antti Heikkinen: "Toivottavasti elokuvaa kuvataan myös Savossa"

Tulevan Juice-elokuvan pohjaksi valitun elämäkerran tehnyt kirjailija Antti Heikkinen uskoo, että elokuvatekoon ollaan kokoamassa innokasta ja osaavaa porukkaa. Heikkinen iloitsisi, jos elokuvaa tultaisiin kuvaamaan myös Juicen juurille Savoon.

kulttuuri
Kirjailija Antti Heikkinen
Kirjailija Antti HeikkinenToni Pitkänen / Yle

Juice-elämäkerran kirjoittaja Antti Heikkinen uskoo taiteliijan tarinan olevan hyvissä käsissä, kun siitä aletaan tehdä elokuvaa. Yellow Film & TV kertoi torstaina kehittelevänsä Juice Leskisen elämästä näytelmäelokuvaa ja ostaneensa oikeudet Heikkisen Risainen elämä -teokseen.

Olen tiennyt Niemisen jo ennen kuin hänestä tuli Munamies tai Putous-mies.

Antti Heikkinen

– Oma roolini siinä varsinaisessa elokuvassa tulee olemaan varmaan kovin vähäinen, mutta uskoisin, että siihen on sellainen jengi tulossa kasaan, joka pystyy tekemään aika hienon pätkän, Heikkinen arvioi.

Pääosaan valittua Riku Niemistä Heikkinen pitää musikaalisena ja muuntautumiskykyisenä näyttelijänä.

– Olen seurannut hänen uraansa, olen tiennyt Niemisen jo ennen kuin hänestä tuli Munamies tai Putous-mies. Hän oli varmaan vielä teatterikoulussa, kun näin joitain hänen töitään, Heikkinen kertoo.

Kirjailijalla on silti vielä oma suosikkinsa mahdolliseen vanhan Juicen rooliin, mutta nimen Heikkinen pitää yhä omana tietonaan.

Juankoskella vielä sopivia maisemia

Kuvauspaikkoja savolaiskirjailija toivoisi löytyvän myös Juicen kotiseudulta.

– Se olisi itselleni aika tärkeä asia. Jos leffaporukka kävisi Savossa, se varmaan jättäisi jonkun jenin jälkeensäkin tänne.

Juicen synnyinkaupungista Heikkiselle tulee äkkiseltään mieleen parikin kohdetta.

Toivoisin, että tästä leffasta ei tulisi sellaista viinanhuuruista pätkää.

Antti Heikkinen

– Kyllähän Juankoskella on jonkin verran sitä sellaista vanhaa maisemaa jäljellä. Täällä on myös olemassa joitakin sellaisia tanssipaikkoja, joilla aikoinaan Grand Slam ja muut porukat ovat keikoilla käyneet, kirjailija tuumailee.

Elokuvalle valitaan erikseen käsikirjoittaja eikä Heikkisellä ole käsikirjoitukseen suoraa sananvaltaa. Kirjailija kuitenkin toivoo, että toisin kuin elämäkertaa käsiteltäessä usein tehtiin, elokuvassa ei keskityttäisi Leskisen alkoholinkäyttöön.

– Toivoisin, että tästä leffasta ei tulisi sellaista viinanhuuruista pätkää, vaan että siitä tulisi sellainen Juicelle ihmisenä ja taiteilijana oikeutta tekevä filmi, Heikkinen toteaa.