"Vuokrataan asunto ilmaiseksi" – tamperelaisrouva turvautui erikoisiin vuokraehtoihin

Tamperelaisen asunnonvälittäjän ilmoitus ilmaisesta vuokra-asunnosta on herättänyt kummastusta ja kiinnostusta. Asuntoa vuokrasi iäkäs leski, joka halusi tarjota kodin pientä apua vastaan. Sopiva vuokralainen löytyi kymmenien kiinnostuneiden joukosta.

ilmiöt
vuokrailmoitus asunnosta Tesomalla
Mari Vesanummi / Yle

Ohikulkijoita on ihmetyttänyt tamperelaisen asunnonvälitystoimiston ilmoitus, jossa vuokralle tarjotaan kaksio tesomalaisesta omakotitalosta ilmaiseksi. Vuokralaisen velvollisuuksiin kuuluu vuokranmaksun sijaan pieni apu kotiaskareissa.

Asuntoa välittänyt Marita Vanamo kertoo, että vuokranantaja on vanhempi leskirouva, joka asuu yksin isossa omakotitalossa.

Rouvan ajatuksena oli myös auttaa tällä tavalla. Hän on sellainen hyvän mielen ihminen.

Marita Vanamo

– Vuokralaiselta odotettu apu on satunnaista, ei päivittäistä tai viikoittaista. Suurista töistä ei ole kyse, sillä talossa käy siivooja ja lumitöillekin on tekijä. Mankeloinnista ainakin on sovittu.

Erikoinen ilmoitus kiinnosti monia: Vanamon mukaan kyselyitä asunnosta tuli kymmeniä. Kaksion vuokraaja oli asettanut vuokralaiselle tiukat kriteerit.

– Toiveissa oli löytää nuori ja raitis naishenkilö, mahdollisesti opiskelija, jolla ei ole suuret tulot. Rouvan ajatuksena oli myös auttaa tällä tavalla. Hän on sellainen hyvän mielen ihminen.

Sopiva henkilö löytyi ilmeisesti helposti. Asuntoa kävi katsomassa yksi henkilö, jonka kanssa myös allekirjoitettiin vuokrasopimus.

Asuminen samassa talossa ei kiinnosta

Vanamon mukaan asunnon tarjoaminen ilmaiseksi pientä apua vastaan ei ole ihan tavatonta.

– Nekalasta vuokrattiin hiljattain asunto samalla tavalla. Myös silloin vuokralaista etsi iäkäs nainen, joka tarvitsi apua muun muassa pihatöissä. Vuokralainen tuo myös turvaa vanhalle ihmiselle.

Erikoisiin sopimuksiin päädytään Vanamon mukaan siksi, että vuokralaiset eivät ole kiinnostuneita asumaan samassa talossa vuokranantajansa kanssa.

– Tällaiset asunnot eivät mene. Ehkä koetaan, että ollaan tarkkailun alla, pohtii Vanamo.