Näin paljon huumeita tulli löytää postipakettien seasta vain kahden päivän aikana

Amfetamiinia, kannabista, metadonia, erilaisia muuntohuumeita, lääkkeitä, sekä pusseja valkoista ainetta, jonka sisältöä voi vain arvailla. Katso kuvakooste Helsinki-Vantaan lentokentän postitullin kahden päivän saaliista.

Kotimaa
Tullin löytämiä huumausaineita ja lääkeaineita Helsinki-Vantaan lentokentän postitullissa 19.2.2015.
Tullin löytämiä huumausaineita ja lääkeaineita Helsinki-Vantaan lentokentän postitullissa 19.2.2015.Tulli

Helsinki-Vantaan lentokentän tullityöntekijät ovat asetelleet pöydälle toistakymmentä kirjekuorta ja pakettia. Kaikki sisältävät jotain huumaavaa ainetta ja ne kaikki on poimittu postiliikenteen seasta kahden päivän aikana.

Luettelo löydetyistä aineista: amfetamiinia, metadonia, kannabista, BB-22:ta, etyylifenidaattia ja synthacainea. Lisäksi paketeista löytyi luvatta maahan tilattuja diatsepaameja ja temazepaameja, jotka luokitellaan lääkeaineiksi. Yhden valkoisen pussin sisältö jäi mysteeriksi.

Saalis osoittaa, että designhuumeiksikin kutsutut muuntohuumeet ovat tulleet pysyväksi osaksi Suomen huumekauppaa. BB-22, synthacaine ja etyylifenidaatti ovat kaikki synteettisiä muuntohuumeita.

Mikäli aineet olisivat päätyneet kadulle, niiden käyttäjät olisivat joutuneet luottamaan onneensa. Anonyymiltä nettikauppiaalta tilatun muuntohuumeen vahvuutta on vaikea arvioida ennalta, ja milligrammojenkin kokoinen annos puhdasta tavaraa voi olla liikaa.

Löydetyt aineet ovat luonnollisesti jäävuoren huippu. Helsinki-Vantaan lentokentän postitullin läpi kulkee vuosittain 40 miljoonaa pakettia, joista läpivalaistaan ja tarkastetaan murto-osa.