1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Stubb: Sote-työ pitää saada valmiiksi hallituskauden aikana

Pääministeri vakuuttaa, että työ sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamiseksi jatkuu. Eduskunnan perustuslakivaliokunta linjasi tänään sote-uudistuksen perustuslainvastaiseksi.

politiikka
Alexander Stubb.
Pääministeri Alexander Stubb.Seppo Samuli / Lehtikuva

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) vakuuttaa, että vastatuulessa oleva sosiaali- ja terveydenhuollon uudistustyö jatkuu. Eduskuntapuolueiden johtajien kanssa sote-uudistuksen tulevaisuudesta keskustellut Stubb sanoo, että sosiaali- ja terveysvaliokunta jatkaa työtään heti huomisaamuna.

– Sotea ei ole kuopattu eikä haudattu. Tästä on puolueiden yksimielisyys ja yhteisymmärrys, Stubb sanoo.

Stubb määrittelee sosiaali- ja terveysvaliokunnan työlle neljä kriteeriä. Ensinnäkin sote-uudistuksen pitää olla perustuslain mukainen. Toiseksi lopullisen ratkaisun tulee vastata parlamentaarisen työryhmän alkuperäisiä tavoitteita ja suosituksia. Lisäksi uudistuksen pitää kuroa umpeen kestävyysvajetta ja se pitää saada valmiiksi kuluvan hallituskauden aikana.

– Onnistutaanko siinä vai ei, sitä on vaikea tässä vaiheessa vielä sanoa, mutta se on ilman muuta meidän pyrkimys, Stubb vakuuttaa.

Stubb painottaa, että kyseessä on suuri ja tärkeä uudistus, joka pitää tehdä kaikilta osin oikein.

Eduskunnan perustuslakivaliokunta linjasi aiemmin tänään, että hallituksen sote-uudistus on perustuslainvastainen. Valiokunnan mukaan ongelmat koskevat sote-alueiden hallintoa ja rahoitusta.

Lue seuraavaksi