Valtakunnansyyttäjä: Olen yllättynyt Anneli Auerin vapauttavasta tuomiosta

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen kertoi torstain A-Talkissa, että syyttäjä ilmoittaa mahdollisesti huomenna perjantaina aikomuksistaan hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta Ulvilan murhajutussa.

A-studio
Matti Nissinen.
Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen.Yle

Ylen A-Talkissa torstaina vieraillut valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen oli yllättynyt siitä, että Anneli Auer sai tänään Vaasan hovioikeudelta vapauttavan tuomion. Nissinen kertoo odottaneensa Auerille langettavaa tuomiota.

– Median ja muiden lähteiden kautta saamani tuntuman mukaan uskoin, että näyttö riittäisi, mutta näin ei nyt käynyt, Nissinen sanoo.

Syyttäjät eivät ole vielä ilmoittaneet siitä, aiotaanko jutulle hakea valituslupaa korkeimpaan oikeuteen. Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen kertoi lähetyksessä, että valitusluvan hakemisesta ilmoitetaan huomenna perjantaina.

Nissisen mukaan päätöksen analysointi on aloitettu murhajutussa toimineiden syyttäjien kanssa tänään ja työtä aiotaan jatkaa huomenna.

– Pyrimme nyt ratkaisemaan mahdollisimman nopeasti, että laitetaanko tälle jutulle nyt meidän osaltamme piste vai ei, Nissinen sanoo.

Nissisen mukaan valitusluvan saamisella on erittäin korkea kynnys ja tarvitaan painava syy, jotta valituslupa voidaan saada.

– Jutun tavattoman pitkä käsittelyaika ja Anneli Auerin oikeusturva tulee ottaa huomioon myös, kun on kyse syyttäjän harkinnasta, Nissinen sanoo.