AC Kajaani: "Ringissä on hyviä pelaajia, ei joo-joo -tyyppejä niin kuin viime kaudella"

Jalkapallojoukkue AC Kajaani tavoittelee nousua Ykköseen. 3. maaliskuuta viimeinenkin vahvistettu ulkomaalaisvahvistus saapuu Kajaaniin, ja joukkue aloittaa kovan treenaamisen tulevaa kautta varten.

urheilu
jalkapallo pelikentällä
Anssi Leppänen / Yle

AC Kajaanin riveissä pelaa ensi kaudella ainakin 10 ulkomaalaista ja 8 suomalaista pelaajaa. Etsinnässä on vielä vahva keskikenttäpelaaja.

– Keskikenttäpelaajan suhteen verkot ovat vesillä – meillä on tiedossa nigerialaispelaaja, jonka tulo Suomeen on viisumista kiinni. Pelaajalistan ulkomaalaisista kaksi on ollut Suomessa jo sen verran pitkään, että he menevät kotimaisista pelaajista. Suomalaisia pelaajia voi tulla vielä lisääkin kevään aikana, seuran hallituksen puheenjohtaja Arvo Toivainen kertoo.

Toivainen on hyvin vakuuttunut joukkueen tasosta. Tavoitteena onkin olla mukana Kakkosen (siirryt toiseen palveluun) kärkikahinoissa.

– Nyt ringissä on hyviä pelaajia, ei joo-joo -tyyppejä niin kuin viime kaudella. Syksyllä tehdyn suunnitelman mukaan mennään kohti tulevaa kautta.

AC Kajaani ei osallistu jalkapallon Suomen Cupiin, sillä se käynnistyi jo helmikuussa. Toivaisen mukaan he eivät halunneet lähteä mukaan keskeneräisellä joukkueella, vaan keskittyvät harjoitteluun ja kauteen. Joukkue aloittaa harjoitusotteluiden pelaamisen 14. maaliskuuta Torniossa.

Valmentajalla kova motivaatio

Viime marraskuussa AC Kajaani tiedotti uudesta päävalmentajasta. Jari Pyykölä on toiminut vuodesta 2010 Oulun Tervareiden valmennuspäällikkönä, aiemmin hän on kiertänyt ympäri Suomea ja Ruotsia valmentamassa eri joukkueita.

AC Kajaanilla on selkeä tavoite ja hyvä joukkue, sillä en halua valmentamaan harrastelijajoukkuetta.

Jari Pyykölä

Pyykölä on muun muassa valmentanut Porin FC Jazzin Suomen mestaruuteen ja nostanut Vaasan Palloseuran Ykkösestä Veikkausliigaan.

Kajaaniin 58-vuotiaan valmentajan toi motivaatio.

– Mietin jo, että viitsinkö enää valmentaa missään. Sitten Arvo Toivainen otti minuun yhteyttä syyskuussa, ja keskustelumme vakuuttivat minut. AC Kajaanilla on selkeä tavoite ja hyvä joukkue, sillä en halua valmentamaan harrastelijajoukkuetta. Motivaationi on korkealla valmentamisen suhteen. Lähdemme voittamaan Kakkosen ja sitä kautta taistelemme noususta Ykköseen.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus