Mekö muka laiskoja liikkumaan: "Leireille hyvässä kunnossa ja huonossa takaisin" – video

Porilaiset ovat tuoreen tutkimuksen mukaan maan laiskimpien liikkujien joukossa. Miesvoimisteluryhmä Näppärät haluaa kumota tämän harhaluulona. He pitävät huolen siitä, että varttuneempaankin ikään ehtinyt kroppa pysyy vetreänä. Joskus harjoitukset keskittyvät tosin mentaalipuoleen.

Miehet pelaavat bocciaa
"Liikkuminen on mukavaa, kun se tapahtuu porukassa"

Miesvoimisteluryhmä Näppärät haluaa mataloittaa liikkumisen kynnystä. Miesten mielestä liikkuminen ei ole kiinni notkeudesta eikä kestävyydestä.

– Liikkumisen pitää olla mukavaa. Yläpäänkin pitää olla jutussa mukana. Jos ei ole kivaa, niin liikkumaan lähteminen on kovin vaikeaa, Olli Välimäki toteaa.

Jos pyramidi ei pysy pystyssä, tee se vaakatasossa

Näppärät-ryhmä on esiintynyt aktiivisesti. He ihastuttavat esiintymisasuillaan, joiden väriläiskäksi on valittu vaaleanpunaiset sukkahousut. Ne istuvat hyvin kroppaan kuin kroppaan.

Näppärät on nähty aiempina vuosina muun muassa pyramidiasetelmissa, mutta nykyään ikää kartuttaneet miehet ovat ajantasaistaneet liikkeitään.

– Perinteinen pyramidi voisi jo olla vaarallinen, mutta matalissa tiloissa olemme tehneet pyramidin lattiaa myöten. Se toimii hyvin, Olli Hane kertoo.

Hanen mukaan Näppärät tekevät paljon myös mentaaliharjoituksia. Ne ovat hänen mukaansa parhaita, sillä niissä ei tule hiki. Korkeanpaikanleiritkin ovat miehen mieleen.

– Yleensä leireille lähdetään, jotta kunto paranisi, mutta me menemme leirille hyvässä kunnossa ja palaamme huonossa kunnossa takaisin.