Summer Up -järjestäjä jättää Lahden ja luottamustehtävänsä

Summer Up -kesäfestivaalin vetäjänä tunnetuksi tullut yrittäjä Martin Mustonen muuttaa Helsinkiin. Kokoomusvaltuutettu on jättänyt eronpyynnön kaupungin luottamustehtävistä. Summer Up ei katoa, vaan kehittyy, lupaa yrittäjä.

festivaalit
Martin Mustonen Lahden Aleksilla.
Hanna Lumme / Yle

Lahtelainen kaupunginvaltuutettu Martin Mustonen (kok.) on jättänyt torstaina eropyyntönsä kaupungin luottamustoimista muuton vuoksi. Mustonen on ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettu – hän on istunut myös liikunta- ja kulttuurilautakunnassa sekä Sibeliustalon hallituksessa.

Mustonen muuttaa Helsinkiin huhtikuun alussa perhesyistä, mutta myös uusien työmahdollisuuksien perässä. Politiikkaa Mustonen ei lähde Helsinkiin tekemään.

– On kaavailtu uusia tapahtumia ja mahdollisesti uusia ravintoloitakin tulevaisuudessa, niitä ja olemassa olevaa toimintaa on hyvä ruveta sieltä käsin säätämään, yrittäjä sanoo.

Mustonen tunnetaan Lahdessa erityisesti Summer Up -festivaalista, jonka hän järjesti ensimmäisen kerran kesällä 2003. Tapahtuma on paisunut vuosien varrella Päijät-Hämeen suurimmaksi musiikkifestivaaliksi. Kesäfestari jatkuu ja kehittyy edelleen, lupaa Mustonen.

– Toiminta Summer Up Oy:ssä on valtakunnallista, vain festivaali on Lahdessa. Summer Up Oy ei tule Helsinkiin, mutta on halukkuutta rakentaa samankaltaisia projekteja jonnekin muualle päin Suomea. Emme orientoidu pelkästään hip hopiin, vaikka se on meidän vahvuutemme, pohtii Mustonen.

Mustonen hakee Helsingistä yhtiökumppaninsa Oskari Hakalan kanssa uusia haasteita konsultaatioyhtiölleen. Summer Up Oy säilyy yrittäjäkaksikon ohjauksessa, yhtiöstä osan omistaa HimosLomat-konserni. Ravintolalaivoja pyörittävä Lahden Sataman Helmet Oy kuuluu edelleen kokonaan yrittäjäkaksikolle.