1. yle.fi
  2. Uutiset

Kainuun kylpylöissä vilskettä: "Hiihtolomaviikot vaikuttavat vahvasti kävijämääräämme"

Kainuun kylpylöissä ja Vesiliikuntakeskus Kaukavedessä hiihtolomaviikot näkyvät kävijöiden määrissä. Selvimmin lomalaisia vetää Holiday Club Katinkulta Vuokatissa.

talviloma
Lapsia uima-altaan reunalla uimakoulussa.
Sanna Kähkönen / Yle

Holiday Club Katinkullassa kaikki kolme hiihtolomaviikkoa ovat kiireistä aikaa, sillä asiakkaita on suorastaan ruuhkaksi saakka.

– Meillä on parituhatta petipaikkaa, ja ne ovat lähes täynnä. Hiihtolomaviikot vaikuttavat vahvasti kävijämääräämme, Vuokattiin tulee muuallekin paljon lomalaisia, jotka sitten käyvät myös Katinkullassa. Ja sama tahti jatkuu seuraavillakin viikoilla, kaikki kolme hiihtolomaviikkoa ovat tasavahvoja, hotellinjohtaja Sanna Leinonen kertoo.

– Vaikuttaa siltä, että tämän vuoden hiihtolomaviikoista tulee vilkkaampia kuin viime vuoden. Kokonaisuudessaan alkuvuotemme on ollut positiivinen, Leinonen jatkaa.

Eteläsuomalaiset viettävät tällä viikolla hiihtolomaansa, ensi viikolla vuorossa ovat keskisuomalaiset ja viikolla 10 pohjoissuomalaiset.

Lomalaisten tulo havaittavissa muissakin kylpylöissä

Suomussalmella sijaitsevan Kylpylähotelli Kiannon Kuohujen yrittäjä Ari Mäki-Runsas toteaa, että etelän hiihtolomaviikko on näkynyt jonkin verran kävijämäärässä.

– Meillä käy täällä väliyöpyjiä, mutta eiväthiihtolomaviikot näy meillä esimerkiksi samalla tavalla kuin Rukalla. Tuleville viikoille on jonkin verran varauksia. Meidän alkuvuotemme on kuitenkin vilkastunut tammikuun jälkeen, ja kevättä kohden mentäessä tilanne paranee. Kesästä pitäisi tulla vilkas.

Vaikuttaa siltä, että tämän vuoden hiihtolomaviikoista tulee vilkkaampia kuin viime vuoden.

Sanna Leinonen

Myös Kajaanin Vesiliikuntakeskus Kaukavedessä loma-aika on hiukan kasvattanut kävijämäärää.

– Tällä viikolla meillä on käynyt keskimäärin 100–200 henkilöä enemmän per päivä kuin tavallisella viikolla. Uskoisin, että seuraavillakin lomaviikoilla kävijöitä on enemmän. Tietenkin on vaikea sanoa, että onko etelän hiihtoloma suora syy kävijämäärän kasvuun, hallipäällikkö Heikki Ovasta kertoo.

Kaiken kaikkiaan Kaukaveden alkuvuosi on sujunut hienosti. Kävijöitä on käynyt tähän mennessä lähes 53 000 eli yli tuhat asiakas per päivä. Mikäli asiakkaiden virta pysyy samanlaisena, Ovaska arvioi, että Kaukavedessä ollaan vuoden loppuun mennessä uitettu lähes 300 000 asiakasta.

Lue seuraavaksi