Euralaisen päiväkodin sisäilmaongelmat mutkistuvat?

Euran kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtajan mukaan Viuhulan päiväkodin väistötiloissakin on havaittu sisäilmaongelmia. Teknisen toimen mukaan asiasta ei ole vielä varmuutta.

Eura
Lauritsalan päiväkodin lapsia
Yle

Eurassa kiistellään Pohjois-Euran Viuhulan päiväkodin sijoituksesta. Päiväkoti on ollut viime ajat väistötiloissa sisäilmaongelmien takia.

Nyt kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja Ari Reunanen (sd.) kertoo, että myös väistötiloissa Hiukon koulussa olisi todennäköisesti sisäilmaongelmia.

– Euran tekniselle toimelle on annettu jo niin paljon aikaa hoitaa lapsille terveelliset päiväkotitilat, että nyt kaikkien kärsivällisyys alkaa tulla loppuun. Ei voi olla niin, että aikaa tuhrataan viikkotolkulla, Reunanen sanoo.

Tekninen toimi rauhoittelee

Euran tekninen toimi kiistää, että rakennuksessa olisi vielä havaittu sisäilmaongelmia, jotka vaatisivat siirtymistä pois tiloista. Koulusta on otettu sisäilmanäytteet, jotka ovat vasta laboratoriossa tutkittavana.

– Emme vielä tiedä, onko Hiukon koulussa ongelmia. Koulu on vanha ja siellä on vanhan rakennuksen haju. Mutta jos olisi varmaa, että väistötiloissa olisi sisäilmaongelmia, lapset olisi jo siirretty sieltä pois, rakennuspäällikkö Markus Rantanen sanoo.

Rantasen mukaan tulokset mittauksista saadaan parin viikon sisällä.