Plussakeli pyöristää jäiset muodot – video

Kaksi tunnettua jäänveistäjää Siperian Jakutskista on tehnyt neljä jäätaideteosta Jyväskylään.

luonto
Jääveistos.
Katso, millaisia jääluomuksia Jyväskylään on loihdittu.

Jäänveistäjät Feodor Markov ja Vadim Tammynnokov ovat luoneet Jyväskylään neljä isohkoa jäätaideteosta. Siperian Jakutskista kotoisin oleva parivaljakko edustaa maailman parhaimpia ja arvostetuimpia jäänveistäjiä.

Kotiseutuneuvos Kauko Sorjonen tilasi teokset Kuokkalan Kartanon puutarhaan, yläkaupungille Galleria Beckerin pihalle, Ladun majalle sekä omaan kotipihaansa Hämeenkadulle.

Siperialaiset jäänveistäjät osallistuivat Mikkelissä kansainväliseen jäänveistokilpailuun ja tekivät Jyväskylän jääluomuksensa samalla reissulla, kertoo Jäälinna ry:n puheenjohtaja Tuomo Jantunen.

– Nämä veistokset, mitkä tilattiin Jyväskylään ovat jakutialaista taidetta ja se on ollut kaikkiaan varsin mielenkiintoinen projekti. Ladun majalle he tekivät suomalaista taidetta eli suuren muumi-veistoksen.

Leuto sää haittaa jääveistosten säilymistä.

– Harmillisesti sattui nyt näin lämpimät kelit. Kyllä ne aika nopeasti näissä lämpöasteissa sulavat, varsinkin teosten ohuemmat kohdat, harmittelee Jantunen.

Kymmenes kansainvälinen Jäälinna Festivaali käynnistettiin Heinolassa ja se alkoi jäänveistokilpailulla. Kilpailun teemana oli_ Ihmeitä keskellämm_e. Mukana kilpailussa oli kaikkiaan kymmenen kansallisuutta.