1. yle.fi
  2. Uutiset

Valtion omistama Otso Metsäpalvelut aloittaa yt-neuvottelut – vähennystavoite jopa kolmannes henkilöstöstä

Tavoitteena on saada aikaan viiden miljoonan euron vuotuiset säästöt. Otson toiminta on ollut alusta asti raskaasti tappiollista.

Kotimaan uutiset
Metsäkone metsässä.
Matti Myller / Yle

Suomen Metsäkeskuksen liiketoimintayksikkö eli Otso Metsäpalvelut aloittaa ensi viikolla yt-neuvottelut. Henkilöstövähennystavoite on enimmillään 90 henkeä, mikä on kolmannes Otson 270 ihmisen työvoimasta. Yt-neuvottelut koskevat koko henkilöstöä.

– Se on arvioitu taso, kun tavoitellaan noin 5 miljoonan vuotuisia säästöjä Otson liiketoiminnassa, kertoo Otsoa johtava liiketoimintajohtaja Kari Lundell Ylelle.

Suomen metsäkeskuksen liiketoiminta erotettiin metsäkeskuksen julkisesta viranomaispuolesta vuonna 2012. Julkinen puoli mm. valvoo metsälakien toteutumista ja jakaa metsänparannustöihin myönnettäviä Kemera-tukia. Metsäkeskuksen liiketoiminta taas muodostuu lähinnä metsänomistajille tarjottavista metsähoitopalveluista.

Metsäkeskuksen liiketoimintayksiköstä on muodostettu erillinen Otso Metsäpalvelut, joka oli tarkoitus yhtiöittää tämän vuoden alusta. Yhtiöittämistä kuitenkin lykättiin Otson vaikea taloustilanteen vuoksi. Otso on koko olemassaolonsa ajan tehnyt kovaa tappiota, ja viime vuoden tappio oli noin 3,5 miljoonaa euroa.

- Meillä on talossa erinomaisen iso määrä loistavia alan osaajia. Nyt me joudutaan valitettavasti ottamaan hiukan takapakkia ja tiivistämään, tehostamaan kaikilla aloilla, niin hallinnossa, myynnissä, markkinoinnissa kuin tuotannossakin, Lundell selittää.

Lue seuraavaksi