Hiihtäjämiehet jakavat sängyn Ruotsissa – "Tähän on totuttu"

Suomen hiihtomaajoukkueen miehillä on erikoiselta kuulostavia majoitusjärjestelyjä Ruotsin Falunin MM-hiihdoissa. Hiihtäjä Martti Jylhä jakaa sängyn yhdessä joukkuetoverinsa Anssi Pentsisen kanssa.

urheilu
Martti Jylhä
Martti JylhäTomi Hänninen

Jylhä kertoo tottuneensa vastaavanlaiseen aiemmilla ulkomaanreissuillaan.

– Monesti ulkomailla hotellihuoneissa on yhteinen sänky ja varmasti on rajattu määrä sellaisia huoneita, joissa on erilliset sängyt.

Siihen mahtuu kaksi isompaakin kaveria ilman että tarvitsee yöllä tehdä lähempää tuttavuutta

Martti Jylhä

Jylhä valottaa, että hänen ja huonetoverin yhteisessä pedissä on riittävästi kokoa kahdelle.

- Sänky on king size-kokoa, joten siihen mahtuu kaksi isompaakin kaveria ilman että tarvitsee yöllä tehdä lähempää tuttavuutta, Jylhä vitsailee.

Jylhä sanoo, että vastaavanlainen nukkumisjärjestely on tuttu myös hänen huonetoverilleen Anssi Pentsiselle.

– Meille kummallekaan ei ole uusia asia, että toisen miehen kanssa joutuu parisängyssä nukkumaan. Toisaalta on tärkeää, että kun olemme kavereita ja molemmilla on vuoden tärkein kilpailu, olemme tukemassa toisiamme niin myötä- kuin vastoinkäymisissä.

Pariskunnat samassa huoneessa

Jylhä kertoo, että matkoilla hän on useimmiten jakanut sängyn joukkuetoverinsa Matias Strandvallin kanssa, mutta petikavereina on ollut myös muita joukkueen mieshiihtäjiä. Jylhä ei paljasta sitä, kuka on hiihtomaajoukkueen kovin kuorsaaja. Hän myöntää itse olevansa varsin kova pyörimään sängyssä.

Jylhän mukaan hiihtomaajoukkueen miehet ja naiset eivät nuku samassa sängyssä, ellei kyse ole pariskunnista.

– Nousiaisen Ville ja Malvalehdon Mona-Liisa sekä Mikkosen Juho ja Niskasen Kerttu saavat nukkua samassa huoneessa kuten kotonaankin.

Suomelle mitali parisprintistä?

Martti Jylhän päämatka Falunin MM-kisoissa on parisprintti ensi sunnuntaina. Sotshissa parisprintistä irtosi suomalaisille olympiakulta perinteisellä tyylillä, Falunissa tyyli on vapaa. Jylhä kiistää, että hänellä olisi paineita.

– Mitalisijoista lähdetään taistelemaan. Joukkueella on hyvä mahdollisuus onnistua. Viestit ja pariviestit ovat olleet Suomelle hyvä laji ja vahva matka.

Jylhä pitää parisprinttiä yhtenä vaikeimmista hiihdon kilpailumuodoista.

– Suomi voittaa varmaan mitalin miesten pariviestissä. Mitalin väri jää nähtäväksi.

Martti Jylhä ja Ville Nousiainen edustavat Suomea miesten parisprintin sunnuntain kisassa. Lähetys parisprintin karsinnoista alkaa karsinnoilla TV2:ssa kello 13.25. Finaalilähetys alkaa kello 15.10.