Somalian iskun kuolonuhrien määrä nousee – yksi kansanedustaja kuoli, kaksi ministeriä haavoittui

Pommi-iskut on vaatinut ainakin 25 ihmisen hengen Mogadishussa. Iskun kohteena oli ministerien ja kansanedustajien suosima hotelli.

Ulkomaat
Mogadishu.
Reuters-TV

Ainakin 25 ihmistä on kuollut ja kymmeniä haavoittunut pommi-iskussa Somalian pääkaupungissa Mogadishussa. Kuolonuhrien määrän pelätään nousevan edelleen.

Henkensä menettäneiden joukossa ovat kansanedustaja Omar Ali Nor ja Mogadishun apulaispormestari Mohamed Aden. Iskussa haavoittuivat muun muassa apulaispääministeri Mohamed Omar Arte ja liikenneministeri Ali Ahmed Jamac.

Iskun kohteena oli hotelli, joka sijaitsee lähellä presidentinpalatsia ja on kansanedustajien suosiossa. Hotellin edustalla räjähti ensin autopommi, minkä jälkeen itsemurhapommittaja tunkeutui sisälle hotelliin ja räjäytti itsensä.

Hyökkääjäksi on ilmoittautunut al-Qaida-terroristiverkostoon kuuluva al-Shabab-järjestö. Se hallitsi suurta osaa Mogadishusta vuosina 2007–2011, kunnes Afrikan unionin AU:n joukot työnsivät järjestön pois pääkaupungista ja muista Somalian suurimmista kaupungeista.

Heikentyneenäkin al-Shabab on edelleen uhka Somaliassa ja sen naapuristossa. Järjestö sanoo, että sen kohde ovat ennen muuta kansanedustajat, jotka ovat sallineet AU:n lähettää rauhanturvaajia Somaliaan.

Somalian presidentti Hassan Sheikh Mohamud vakuuttaa, ettei isku lopeta rauhanponnisteluja maassa, joka kärsi sodista vuosikymmenien ajan.

– Viattomien muslimien tappaminen osoittaa, etteivät terroristit kunnioita rauhanomaista islaminuskoa, presidentti sanoi.

Lähteet: AFP, Reuters, AP