Perussuomalaisten nuorten lipunpolttotilaisuudessa ihmeteltiin: Missä lippu?

Nuorisojärjestö oli kertonut lipunpolttosuunnitelmistaan etukäteen, ja sai tyrmäyksen emopuolueen puheenjohtajalta Timo Soinilta.

Kotimaa
Perussuomalaiset Nuoret pitivät kevätkokouksensa Mikkelissä 21. helmikuuta 2015, ja polttivat EU-lipun maljassa sekä jakoivat markan kolikoita.

Perussuomalaiset nuoret olivat julistaneet polttavansa Euroopan unionin lipun lauantaina iltapäivällä Mikkelissä, mutta paikalle tulleet kymmenkunta ihmistä odottivat turhaan näkevänsä poltettavan lipun.

Sen sijaan perussuomalaiset nuoret sytyttivät tulen paikalle tuotuun maljaan.

Perussuomalaisten nuorisojärjestön puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen selitti, että EU:n lippu leikeltiin etukäteen hotellilla ja poltettiin sen jälkeen maljassa.

– Nyt kun porukka on nähnyt tämän, että millä tavalla me sen teimme, niin varmaan mielikuvat, mitä on luotu huligaanijärjestöstä pikkuhiljaa karsiutuvat pois, Tynkkynen sanoi.

– Euroopan unionin lippuhan ei ole minkään kansallisvaltion lippu. Meidän järjestössämme lähdetään siitä, että kunnioitetaan nimenomaan kansallisvaltioiden itsemääräämisoikeutta, ja kansallisvaltion lippua emme missään nimessä olisi polttaneet.

Paikalla oli arviolta 25 nuorisojärjestön jäsentä, jotka jakoivat ihmisille myös markan kolikoita. Tempaus liittyi siihen, että perussuomalaiset nuoret julkaisivat Mikkelissä eurooppapoliittisen ohjelmansa.

Nuorisojärjestö oli kertonut lipunpolttosuunnitelmistaan etukäteen, ja sai tyrmäyksen emopuolueen puheenjohtajalta Timo Soinilta.

– Ei suomalainen tapa ole lipun poltto. Siinä ei ole mitään tolkkua, Soini sanoi Ylen Horisontti-ohjelman haastattelussa.

– Me olemme itsenäinen nuorisojärjestö, poliittinen nuorisojärjestö, jolla on oma selkeä linja. Me toimimme tällä tavalla, Tynkkynen vastasi.