Kantasataman asemakaava näytille - työpajoissa toivottiin luistelukenttää ja "maalaisten laituria"

Kotkan keskustan tuntumaan on suunniteltu muun muassa designer-tuotteiden kauppakeskusta sekä asuntoja. Kaavaa on työstetty työpajoissa, joihin osallistui runsaasti paikallisia asukkaita ja muita asiantuntijoita.

luistinradat
Kotkan Kantasataman alueen asemakaavaehdotus on asetettu nähtäville
Kotkan Kantasataman alueen asemakaavaehdotus on asetettu nähtäville.AHR Architects

Kotkan Kantasataman alueen asemakaavaehdotus on asetettu nähtäville. Alueelle on suunnitteilla muun muassa outlet-keskus, hotelli, elokuvateatteri, asuntoja sekä vierasvenesatama.

Asukkailla on ollut mahdollisuus osallistua kaavan laatimiseen suunnittelutyöpajoissa. Kaupungin mukaan työpajoihin osallistui kaikkiaan 200 ihmistä, muun muassa yrittäjiä, opiskelijoita sekä asiantuntijoita.

Työpajoissa alueelle toivottiin muun muassa lasten sisäleikkipaikkoja, luistelukenttää sekä yleisiä oleskelualueita.

– Yksittäisenä asiana nostettiin esiin niin sanottu maalaisten laituri, jonne kuka tahansa kotkalainen voisi tulla omalla veneellään. Sellaista ei varmaankaan tule kaavaan, mutta yritetään saada sellainen paikan päälle, sanoo Kotkan kaupunkisuunnittelujohtaja Markku Hannonen.

Alustavan aikataulun mukaan kaupunginhallitus ja -valtuusto päättävät asemakaavasta huhtikuussa. Hankkeen ensimmäinen vaihe voisi valmistua aikaisintaan vuonna 2017. Alueelle etsitään vielä kaupallisia toimijoita.