Kansanedustaja Rundgren haluaa Lappiin uuden sellutehtaan

Keskustan kansanedustajan Simo Rundgrenin mukaan Lappi tarvitsee uuden sellutehtaan. Rundgrenin mukaan metsäteollisuus on alkanut uudelleen uskoa siihen, että se voi toimia kannattavasti Suomessa.

politiikka
Kansanedustaja Simo Rundgren keskusta
Kansanedustaja Simo Rundgren keskustaMarjukka Talvitie / Yle

Keskustan kansanedustaja Simo Rundgren katsoo, että valtioneuvoston tulisi käynnistää ripeästi selvityshanke, jossa tutkitaan mihin Lapin puuvarat riittävät. Rundgrenin mukaan Lappi tarvitsee uuden sellutehtaan.

– Uuden tehtaan geopoliittinen akseli voisi olla Rovaniemi-Sodankylä - linja. Siihen kuljetusyhteydet eri puolilta Lappia olisivat parhaat. Tehtaan sivuvirroilla voidaan tuottaa merkittävästi energiaa. Hankkeella olisi valtava merkitys Lapille. Kantorahatulojen kautta heijastusvaikutus ulottuisi koko Lapin alueelle, Rundgren sanoo tiedotteessa.

Rundgrenin mukaan metsäteollisuus on alkanut uudelleen uskoa siihen, että se voi toimia kannattavasti Suomessa.

– Tästä on osoituksena Metsä Groupin kaavailema jätti-investointi Äänekoskelle. Viime aikoina on tullut julkisuuteen myös uuden yksikön perustaminen Kuopioon. Taustalla on tietoisuus siitä, että Suomen metsät kasvavat hyvin ja meillä on kymmenien miljoonien kuutioiden hakkuureservi, Rundgren sanoo tiedotteessa.

– Lapin metsät kasvavat voimakkaasti nimenomaan sellupuuta. Lapin lain aikana uudistetut metsät ovat hyvässä kasvussa, mutta tulevaisuuden käyttömahdollisuudet ovat huonot, Rundgren sanoo tiedotteessa.