Soini kehuu ja moittii Zyskowiczin säästölistaa

Perussuomalaiset esittävät omat leikkauslistansa maaliskuussa koko vaaliohjelman julkistamisen yhteydessä. Kokoomuksen omaa listaa ei ole tuotu julki, mutta puolueen konkariedustaja Ben Zyskowicz on jo laittanut 2,6 miljardin euron leikkauslistan esille.

politiikka
Timo Soini
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini löytää kokoomuksen Ben Zyskowiczin julkaisemalta säästölistalta sekä kehuttavaa että moitittavaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini löytää kokoomuksen Ben Zyskowiczin julkaisemalta säästölistalta (siirryt toiseen palveluun)monta hyvää ja kannatettavaa asiaa, mutta myös tyrmättävää.

– Nämä byrokratian, järjettömyyksien, kohtuuttomien etujen suitsiminen ja karsiminen. Ne ovat hyviä. Myöskin kehitysavun leikkaaminen on hyvä. Täällä on monia menokohteita, mistä voidaan – ja pitääkin säästää, Soini toteaaa listan pikaisesti luettuaan.

Leikkauslistan hyvinä asioina hän näkee myös muun muassa tuulivoiman tukien karsimisen, turhien yritystukien karsimisen ja kuntaliitostapauksissa viiden vuoden irtisanomissuojan poistamisen.

– Täällähän on monia perussuomalaisten ohjelman elementtejä, Soini toteaa.

– Kyllä Beni tietää. Nyt olisi mielenkiintoista tietää, onko tämä kokoomuksen kanta, koska kokoomus ei ole ollut näitä kyseenalaistamassa.

Pienituloisilta ei saa leikata

Soini muistuttaa Zyskowiczin listaa lukiessaan, että heti sen alussa on jotain, josta ei kuitenkaan voida leikata.

– Menojen jäädyttäminen tälle tasolle sosiaali- ja muissa etuuksissa. Se on väärää politiikkaa. Se lisää köyhyyttä, Soini huomauttaa.

Hänen laskelmiensa mukaan Suomessa on miljoona ihmistä, joilla on noin tuhannen euron tulot.

– Ei heiltä voi mitään leikata. Se lisää köyhyyttä ja pahentaa tilannetta. Päinvastoin, heidän ostovoimallaan saadaan pyörät paremmin pyörimään.

Soinin mukaan paperilla on jopa niin monta hyvää asiaa, että tämän pohjalta voisi

– Kun nämä saataisiin puoliksi tehtyä, pois lukien pienempituloisten kurittaminen, niin tässä olisi ihan jatkokeskustelun pohja.

Perussuomalaiset julkistaa koko vaaliohjelmansa 9. maaliskuuta. Sen yhteydessä puolue esittelee talouspoliittiset linjauksensa, joissa on koottuna lista leikauksista.