Itä-Uudenmaan suurkunta kuivumassa kokoon

Loviisan kaupunginhallitus linjasi maanantai-iltana, että se jää liitosselvityksen ulkopuolelle. Myös Lapinjärvi, Myrskylä ja Sipoo ovat hylkäämässä liitosselvityksen. Pornainen jäi pois neuvotteluista jo vuosi sitten.

Kotimaa
Itä-Uudenmaan ja Sipoon kyltit metsänreunassa.
Yle Uusimaa

Itä-Uudenmaan kuntien yhdistyminen ei näytä toteutuvan ainakaan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Loviisan kaupunginhallitus päätti maanantai-iltana, että se jää liitosselvityksen ulkopuolelle. Kaupunginhallitus ei pitänyt perusteluja laajalle yhdistymiselle riittävinä.

Loviisan kaupunginhallitus taas puoltaa neuvottelujen aloittamista Lapinjärven kanssa, mikäli kunta niin haluaa. Lapinjärven kunnanhallitus kuitenkin linjasi maanantaina, ettei se lähde neuvotteluihin kenenkään kanssa.

Myös Myrskylän kunnanhallitus linjasi viime viikolla, että se ei lähde neuvottelemaan yhdistymisestä. Lisäksi Sipoon kunnanhallitus on linjannut, että se jää liitosselvitysten ulkopuolelle.

Porvoon kaupunginhallitus puolestaan päätti maanantaina osallistua yhdistymisneuvotteluihin. Askolan kunnanhallitus käsittelee liitosselvitystä tiistaina.

Kuntaliitosta ovat alustavasti selvittäneet Askola, Lapinjärvi, Myrskylä, Pornainen, Sipoo, Loviisa ja Porvoo. Pornainen kuitenkin jätti liitosselvitysneuvottelut jo vuosi sitten. Yhdistymisselvitys pitää tehdä valtion kunnille asettaman selvitysvelvoitteen perusteella.

Lopulliset päätökset Itä-Uudenmaan kuntien yhdistymisneuvotteluista tehdään kaikkien kuntien valtuustojen kokouksissa keskiviikkona 4.3.