Apple tuo lisää ihonvärejä emojeihin

Applen seuraavassa käyttöjärjestelmäpäivityksessä emojien ihonvärissä on aiempaa enemmän valinnanvaraa. Applea on kritisoitu siitä, että sen emoji-hahmot ovat liian yksipuolisia.

talous
Kuvakaappaus Twitter-vististä.
Twitter-viesti uuden iOS 8.3:n uusista hahmoista.Yle Uutisgrafiikka

Applen uudessa käyttöjärjestelmäpäivityksessä emojien ihonvärissä on aiempaa enemmän valinnanvaraa. Muun muassa kasvokuvissa, erilaisissa hahmoissa sekä peukalon kuvissa voi tulevaisuudessa valita viidestä eri ihonväristä, kertoo Cult of Mac (siirryt toiseen palveluun) -sivusto.

Ihonväriä voi vaihtaa pitämällä haluttua emojia valittuna, jolloin tarjolle ilmestyy valikoima ihonvärejä.

Uudet emojit ovat mukana Applen seuraavien käyttöjärjestelmäpäivitysten beta-versioissa. Päivitykset tulevat käyttäjien ladattavaksi myöhemmin tänä vuonna. Appleen erikoistuneella iMore-sivustolla (siirryt toiseen palveluun) muistutetaan, että emoji-vaihtoehdot saattavat vielä muuttua ennen päivitysten julkaisemista.

Applea on kritisoitu liian yksipuolisista emojeista. Yhtiö on puolustautunut (siirryt toiseen palveluun) sanomalla, että sen emojit perustuvat merkistöstandardeja kehittelevän Unicode-konsortion tarjoamiin vaihtoehtoihin. Unicode ilmoitti loppuvuodesta monipuolistavansa ihonväristandardiaan (siirryt toiseen palveluun).