Stuk irtisanomassa 16 työntekijää, lakkauttaa Rovaniemen laboratorion

Säteilyturvakeskuksen yt-neuvottelut ovat päättyneet. Stuk arvioi aiemmin, että virka- tai työsuhteita päätettäisiin jopa kolmekymmentä.

talous
Säteilyturvakeskus Rovaniemen Lähteentiellä
Säteilyturvakeskus Rovaniemen Lähteentiellä.Sauli Antikainen / Yle

Säteilyturvakeskuksen eli Stukin yt-neuvottelut ovat päättyneet. Stuk kertoo tiedotteessaan, että irtisanomisuhan alle joutuu 16 työntekijää. He työskentelevät pääosin budjettirahoitteisessa toiminnassa, kuten tutkimuksessa ja kehityksessä, Stuk toteaa.

Yt-neuvottelut alkoivat lokakuussa. Alun perin Stuk arvioi, että se päättäisi jopa kolmekymmentä virka- tai työsuhdetta.

Stukin pääjohtaja Petteri Tiippana sanoo tiedotteessa, että Stuk lakkauttaa Rovaniemen laboratorionsa. Pohjois-Suomen ympäristön säteilymittaukset tehdään vastedes Helsingissä.

– Nyt lakkautettavat tehtävät ja toiminnot eivät suoraan uhkaa suomalaisten säteilyturvallisuutta, mutta niiden seurauksena erityisesti säteilyonnettomuustilanteissa Stukin osaaminen sekä toimintakyky eivät ole nykyistä vastaavia, Tiippana sanoo tiedotteen mukaan. Stuk kertoo, että sen saama rahoitus pienenee noin kolmella miljoonalla eurolla vuoden 2017 loppuun mennessä.