1. yle.fi
  2. Uutiset

Fingerpori-elokuvaa Simo Frangénin kanssa kirjoittava Pertti Jarla: "Tarkoitus ei ole tehdä mitään hirveän vakavaa"

Fingerpori-sarjakuvien piirtäjä Pertti Jarla kertoo elokuvan olleen suunnitteilla jo muutaman vuoden. Jarla luonnehtii yhteistyötä Frangénin kanssa leppoisaksi. Pyrimme naurattamaan, Jarla kertoo.

kulttuuri
Pertti Jarla esittelee piirtämäänsä kuvaa.
Yle

Fingerpori-elokuva tulee ensi-iltaan vuonna 2017. Tänä vuonna sarjakuvapiirtäjä Pertti Jarla käsikirjoittaa elokuvaa yhdessä koomikko, juontaja Simo Frangénin kanssa.

Kuvausten aika on ensi vuonna.

Elokuvaa on suunniteltu on jonkin aikaa. Kaksikko ehti käydä suunnitelmia läpi toisenkin elokuvayhtiön kanssa, ennen kuin oikeudet sai lopulta Solar Films.

– Asia on vasta nyt nytkähtänyt eteenpäin niin, että kehtaa alkaa uhota. Elokuva kuvaa elämää Fingerporissa useiden henkilöiden silmin eli se on aika samanlainen kuin sarjakuva. Ei kuitenkaan mikään sketsikokoelma.

Jarlan mukaan elokuvassa pääsevät esille sarjakuvista tutut hahmot.

– Sarjakuvia ei voi sellaisenaan siirtää valkokankaalle, koska niissä on paljon lyhyitä vitsejä peräkkäin. On ihan eri asia kirjoittaa kolmen ruudun strippiä kuin kokonaisia kohtauksia.

Fingerporin hahmot ovat aiemmin nousseet myös teatterin lavalle. Nyt tekeillä olevassa elokuvassakin näyttelevät oikeat näyttelijät, eli se ei ole animaatio.

Nastolasta oiva Fingerpori-kaupunki?

Elokuvan käsikirjoituksen tekeminen Frangénin kanssa on sujunut Jarlan mukaan leppoisissa tunnelmissa.

Asia on vasta nyt nytkähtänyt eteenpäin niin, että kehtaa alkaa uhota.

Pertti Jarla

– Hänellä on samanlainen käsitys huumorin tekemisestä kuin minulla. Pyrimme naurattamaan ja mahdollisimman korkeaan hulvattomuuden asteeseen. Tarkoitus ei ole tehdä mitään hirveän vakavaa.

Jarla lupaa, että elokuvassa huumori on samaa luokkaa kuin sarjakuvissakin. Hän ei halua tuottaa yleisölle pettymystä.

Nastolasta kotoisin oleva Jarla sanoo, että kuvauspaikkoja ei ole vielä mietitty, mutta ne voivat hyvinkin sijaita myös kehä kolmen ulkopuolella.

– En ole vielä tullut ajatelleeksi asiaa! Voisi olla kiinnostavaa olla jossain muualla kuin Helsingissä. Ensin täytyy kuitenkin keskittyä käsikirjoittamiseen.

Lue seuraavaksi