1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Sinnemäki: Näyttää, että hallitus petti pääkaupunkiseudun

Helsinki aikoo jatkaa Pisararataan liittyvää kaavoitustyötä, vaikka hallituksen päätös pysäytti hankkeen rahoituksen joksikin aikaa.

Kotimaan uutiset
Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki Ylen haastattelussa 24. helmikuuta.
Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki Ylen haastattelussa 24. helmikuuta.Yle

Helsinki on erittäin pettynyt hallituksen päätökseen lykätä Pisararadan rakentamisen aloittamista.

Apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki pitää hallituksen toimintaa poukkoilevana ja todella erikoisena. Hänen mukaansa näyttää siltä, että hallitus petti pääkaupunkiseudun kuntien luottamuksen.

– Kyllä se minun mielestäni näyttää siltä, Sinnemäki toteaa Ylen haastattelussa.

Eniten kritiikkiä Sinnemäki antaa nimeltä mainiten liikenneministeri Paula Risikon (kok.) suuntaan.

– Näyttää myös siltä, että liikenneministeri Risikko jotenkin katsoo, että hän ikään kuin saa jotain kunniaa siitä, jos hän erityisesti on torppaamassa tai hidastamassa sellaista hanketta, joka on pääkaupunkiseudun hanke.

Sinnemäen mukaan peruste ontuu, sillä hanke on valtion hanke ja liittyy koko rataverkon toimintaan.

– Tuntuu surulliselta, että poliittisia pisteitä voi saada siitä tai sankaruutta, jos erityisesti toimii pääkaupunkiseutua vastaan.

Samalla Sinnemäki muistuttaa, ettei hallituksen ohjelman kirjaus mitenkään ole tarkoittanut sitä, että nykyinen hallitus heittäisi tästä asiasta pallon seuraavalla hallitukselle.

Kaupungit toimineet sovitun mukaan

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki muistuttaa myös, että Helsingin ja pääkaupunkiseudun muut kunnat ovat toimineet asiassa sovitusti. Samaa olisi Sinnemäen mukaan voinut odottaa myös hallitukselta.

– Lähtökohtana oli se, että Stubbin hallituksen ohjelmassa erikseen haluttiin sopia Pisararadasta Helsingin ja Helsingin seudun kuntien kanssa. Helsinki on hoitanut oman osuutensa kaikilta osin.

Hallituksen päätös tarkoittaa Sinnemäen mukaan, että nyt ratahankkeessa jäädään eräänlaiseen epävarmuuden välitilaan.

– Hallitus ei ole sanonut, että tätä hanketta ei toteuteta, mutta tosiasia tietenkin on, että koko tämän kevään ajan Helsingin seudulla ja Helsingissä me emme saa tietää sitä, miten tämän hankkeen kanssa tulee käymään.

Apulaiskaupunginjohtaja lupaa kuitenkin, että Helsinki jatkaa omien sitoumustensa mukaan seudun liikenteeseen liittyviä, jo sovittuja kohtia.

– Uskoisin, että kaavoituspuolen Helsinki hoitaa loppuun saakka.

Koko ratahankkeen toteutumista Sinnemäki ei uskalla enää edes arvioida.

– Se jää nyt nähtäväksi.

Lue seuraavaksi