1. yle.fi
  2. Uutiset

Pienpanimoille tulossa verohelpotuksia – hallituksen esitys saa kannatusta

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta katsoo, että hallituksen esitys on kannatettava pienpanimoalan kasvutrendin ja investointihalukkuuden takia.

politiikka
Suomenlinnan panimon johtaja Jussi Heikkilä pakkaamassa panimonsa oluita kuljetusta varten.
Suomenlinnan panimon johtaja Jussi Heikkilä pakkaa panimonsa oluita kuljetusta varten.Yle

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta puoltaa hallituksen esitystä pienpanimoiden alkoholiveron alennuksesta.

– Valiokunta tukee hallituksen esityksessä ehdotettavia valmisteverotuksen niin sanottuun pienpanimoalennukseen tehtäviä muutoksia, joilla parannetaan pienten riippumattomien panimoiden kasvuedellytyksiä, se ilmoitti tiistaina.

Hallituksen esityksessä pienten riippumattomien panimoiden alkoholiveron alennusta lisättäisiin ja ehdotetaan verotukeen oikeutettujen panimoiden vuosituotannon ylärajan nostamista.

Valtiovarainvaliokunta katsoo, että esitys on kannatettava pienpanimoalan kasvutrendin ja investointihalukkuuden takia. Pienpanimoalennus tähtää pienten ja suurten panimoiden tuotantokustannusten erojen tasaamiseen.

Valtiovarainvaliokunnan verojaoston puheenjohtaja, kokoomuksen kansanedustaja Sampsa Kataja uskoo, että muutos tuo toteutuessaan uusia työpaikkoja eikä vaikuta lyhyellä aikavälillä valtion verotuloihin käytännössä mitenkään.

– Pidemmällä tähtäimellä hyödyt tulevat kattamaan reippaasti muutamien satojen tuhansien kustannuksen, joka valtiolle aiheutuu.

Lue seuraavaksi