Sitoutumattomat ja pienpuolueet tuovat Pirkanmaalla väriä vaaleihin

Itsenäisyyspuolue, Piraattipuolue, SKP, STP, Muutos 2011 ja Pirkanmaan Sitoutumattomat haluavat oman edustajansa Arkadianmäelle.

Eduskuntavaalit 2015
Eduskuntavaaligalleristudio
Marjut Suomi / Yle

Huhtikuun eduskuntavaalien ehdokasasettelu on loppusuoralla. Ehdokaslistat on jätettävä viimeistään maaliskuun 10. päivänä.

Eduskuntapuolueiden listat alkavat jo olla täynnä, mutta monien pienien puoluerekisterissä olevien puolueiden listoilla on vielä tilaa. Pirkanmaalla kullakin ehdokaslistalla voi olla korkeintaan 19 nimeä.

Itsenäisyyspuolue, Piraattipuolue ja Suomen Kommunistinen Puolue ovat kukin nimenneet jo kymmenkunta ehdokasta Pirkanmaan vaalipiirissä. Muutos 2011 -listalla on toistaiseksi kolme nimeä, ja Suomen Työväenpuolueesta eduskuntaan pyrkii yksi tamperelainen ehdokas.

Valitsijayhdistyksillä nimien keruu käynnissä

Rekisteröityjen puolueiden ulkopuolelta ehdokkaita eduskuntavaaleihin voivat asettaa myös valitsijayhdistykset. Jokainen ehdokas tarvitsee taakseen vähintään sata äänioikeutettua.

Valitsijayhdistysten kautta vaaleihin ovat lähdössä mukaan Pirkanmaan Sitoutumattomat. Yhdistys kertoo verkkosivuillaan tavoittelevansa täyttä, 19 nimen listaa. Ehdokkaiden määrä selvinnee sunnuntaina, 1.3.2015. Pirkanmaan Sitoutumattomien puheenjohtaja on tamperelainen kaupunginvaltuutettu Lasse Oksanen.