Yrittäjät odottavat ydinvoimalaitoksen tuomia rakennustyöntekijöitä

Pyhäjoelle ja lähialueille saapuva työvoima tuo mukanaan kysyntää lisäpalveluille ja -toimijoille. Yrittäjille tämä tarkoittaa kasvavaa asiakasvirtaa.

talous
Yrittäjä Mikko Salmela
Antti Leinonen / Yle

Pyhäjoelle suunnitellun Fennovoiman ydinvoimalaitoksen rakennustyömaa ja varsinkin sen mukanaan tuomat työntekijät lupaavat vilkkaita aikoja paikallisille yrittäjille. Asunto Pyhäjoelta -majoituspalvelun yrittäjä Mikko Salmela seuraa tilanteen kehittymistä suurella mielenkiinnolla.

– Elämme aika jänniä aikoja. Olemme olleet alueella muutaman vuoden yrittäjänä ja nyt varmaan kesään mennessä alkaa olla useampi sata työntekijää, jotka saamme majoittaa Pyhäjoelle.

Vuokra-asunnoille kysyntää

Lyhytaikaisille vuokra-asunnoille on ollut Salmelan mukaan viime aikoina kysyntää, vaikka ydinvoimalaitoksen rakentaminen on vasta suunnitteluvaiheessa.

– Hyvältä näyttää. Puhelimet soivat viikoittain useita kertoja majoituksen puitteissa, Salmela kertoo.

Tähän mennessä majoituspalveluita ovat tarvinneet monien eri kansallisuuksien edustajat.

– Meillä on ollut portugalilaisia, englantilaisia, puolalaisia, venäläisiä ja tietenkin suomalaisia. Aika kivasti on saatu markkinoitua, Salmela luettelee.

Kunta ja yritykset yhteistyössä

Pyhäjoen kunta ja Hanhikivi-yhteyshanke julkaisivat tiistaina verkkosivuja, joille on kerätty tietoa alueen toimijoista ja palveluista ulkopuolelta tulevia työntekijöitä ajatellen. Salmelan mukaan kunnan ja yrittäjien yhteistyö pelaa hienosti.

– Kunta toimii tosi rivakasti ja ulospäin suuntautuneesti tällaisessa tilanteessa, niin kuin pitääkin. Mukavaa, että pienelle kylälle tulee tällainen piristysruiske.