Ylen radiosarja, jossa luetaan Koraani, kiinnostaa maailmalla

Maaliskuussa Yle Radio 1:ssä alkava ohjelmasarja, jossa luetaan Koraani kannesta kanteen, on jo noteerattu etukäteen muun muassa Britanniassa ja Tanskassa. BBC kertoo asiastaan omilla internetsivuillaan.

kulttuuri
Koraanin suomentanut professori Jaakko Hämeen-Anttila ja Suomen Islamilaisen Yhdyskunnan imaami Anas Hajjar ovat Radio 1:n Koraani-luennan asiantuntijavieraat.
Koraanin suomentanut professori Jaakko Hämeen-Anttila ja Suomen Islamilaisen Yhdyskunnan imaami Anas Hajjar ovat Radio 1:n Koraani-luennan asiantuntijavieraat.Anne Hämäläinen / Yle

Myös Tanskan yleisradioyhtiö Danmarks Radio julkaisi 24. helmikuuta pitkän jutun aiheesta. DR haastattelee jutussaan ohjelmapäällikkö Kaj Färmiä. Hän sanoo Tanskan radiolle muun muassa, että kyseessä on kulttuuriprojekti, joka tallennetaan tulevaisuutta varten. Kuuntelijaluvut ovat sivuseikka.

BBC puolestaan kertoo faktat ohjelmasarjasta uutissivuillaan, joilla käsitellään Britannian ulkopuolisia uutisia.

Luentasarja alkaa seitsemäs maaliskuuta. Islamin pyhä kirja, Koraani, luetaan kannesta kanteen puolen tunnin mittaisissa jaksoissa. Jaksoja kertyy kaikkiaan 60.

Jokaisen jakson alussa on selittävä keskusteluosuus, jossa Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaami Anas Hajjar ja Koraanin suomentanut professori Jaakko Hämeen-Anttila asettavat tekstin uskonnolliseen ja historialliseen yhteyteen.

Ohjelmaa voi kunnella myös Yle Areenassa.