MYPAn kaatuminen tekee loven myös junioreiden kirstuun – "Periksi ei anneta"

Edustusjoukkueen kaatuminen on aiheuttanut epätietoisuutta myös MYPAn juniorien keskuudessa. Yhdistyksen puheenjohtaja sanoo kuitenkin, että henki on edelleen vahva. Entinen pelaaja Toni Huttunen sanoo, että talousvaikeuksiin olisi pitänyt reagoida aikaisemmin.

urheilu
MYPA juniorit ry:n puheenjohtaja Pekka Kolehmainen
MYPA juniorit ry:n puheenjohtaja Pekka Kolehmainen.Petri Lassheikki / Yle

Myllykosken Pallon taival jalkapalloseurana on tulossa tiensä päähän. Seuran hallitus päätti perjantaina hakea yhdistyksen konkurssiin. Sitä ennen myllykoskelaisilta oli evätty paikka Veikkausliigassa ja lopulta seura luopui paikasta myös Ykkösessä. Taustalla on seuran heikko taloustilanne.

Edustusjoukkueen kaatuminen on aiheuttanut epätietoisuutta myös MYPAn juniorien keskuudessa. Toiminta kuitenkin jatkuu. Junioreille perustettiin viime vuonna oma yhdistyksensä, ja seuralla on noin 300 pelaajaa. Junioriyhdistyksen budjetti on 100 000 euroa.

– Pääsarjapelien loppuminen tekee junioritoiminnan rahoitukseen noin 20 000 euron loven, sillä kioskitoiminnan tuotot jäävät pois. Toimintaa on kuitenkin tähänkin asti rahoitettu esimerkiksi turnauksilla ja jäsenmaksuilla. Tekemisen henki jatkuu vahvana eikä periksi anneta, sanoo MYPA juniorit ry:n puheenjohtaja Pekka Kolehmainen.

MYPA:n tilannetta on seurannut huolestuneena myös Toni Huttunen, joka oli voittamassa seuran toistaiseksi viimeistä suomenmestaruutta vuonna 2005. Hän pitää tapahtunutta surullisena muun muassa useiden kokeneiden vapaaehtoistyöntekijöiden kannalta.

Lisenssikomitean päätös liigapaikan eväämisestä tuli yllätyksenä, vaikka viitteitä olikin ilmassa.

– Kyllähän viime kaudeksi koottiin liian kallis joukkue, jolla oli liian kallis valmentaja. Heikkoon taloustilanteeseen olisi pitänyt reagoida aikaisemmin esimerkiksi yhteistyökumppaneita ja velkojia lähestymällä, sanoo Huttunen.

Junioritoiminnassa mukana oleva Huttunen arvioi, että pääsarjapelien loppumisella ei ole välittömiä junnuihin.

– Tulevaisuudessa se voi kuitenkin näkyä harrastajamäärissä. On myös auki, miten saamme jatkossa tukea juniorivalmentajien palkkaamiseen. Liigastatus antaa aina paremmat mahdollisuudet kaikelle toiminnalle.