Oulainen jäädyttää sijoittamisen Fennovoimaan

Oulainen katsoo, että kuntien yhteisen Hanhikiven Sähkönmyynti Oy:n perustaminen ei toistaiseksi ole saanut riittävää kannatusta lähialueen kunnissa. Oulaisten kaupunki palaa tarvittaessa Fennovoima-sijoitukseen, mikäli vähintään kolme kuntaa lähtee investoimaan ydinvoimaan yhteisen sähköyhtiön kautta.

Oulainen

Oulaisten kaupunginhallitus jäädyttää Fennovoima-sijoituksensa. Oulaisten käsityksen mukaan kuntien yhteishanke sijoitusten kokoamiseksi perustettavaan Hanhikiven Sähkönmyynti Oy:öön ei ole saanut riittävää kannatusta alueen muissa kunnissa.

Oulaisten kaupungilla on ollut valmius viedä asiaa eteenpäin ja esittää kaupunginvaltuustolle osallistumista Hanhikiven Sähkönmyynti Oy:öön muuttamalla Oulaisten kaupungin sijoitusstrategiaa siten, että se mahdollistaisi jollakin valtuuston mahdollisesti päättämällä määrällä myös sähköenergian hankinnan Hanhikiven Sähkönmyynti Oy:n kautta.

Oulainen palaa tarvittaessa Fennovoima-sijoitukseen, mikäli vähintään kolme kuntaa lähtee investoimaan ydinvoimaan yhteisen sähköyhtiön kautta. Toistaiseksi vain Pyhäjoen kunta on vahvistanut sijoittavansa Fennovoiman hankkeeseen.