Pitkäaikaiset työkaverit ryhtyvät vaateliike Subwayn yrittäjiksi

80-luvun alkupuolelta Kemin katukuvaan kuulunut vaateliike Subway jatkaa uusien yrittäjien voimin. Pitkäaikaiset työtoverit tarttuvat haasteeseen yhdessä. –Tunnemme toisemme hyvässä ja pahassa, toteaa Heli Dianoff yrittäjäkumppaninsa Sanna Palon nyökytellessä vieressä.

yrittäjyys
Sanna Palo ja Heli Dianoff alkavat pyörittää perinteistä vaateliikettä
Kati Siponmaa / Yle

Yli 30 vuotta Kemin katukuvaan kuulunut vaateliike Subway saa uudet jatkajat. Uusina yrittäjinä aloittavat vuosia yhdessä työskennelleet Sanna Palo ja Heli Dianoff.

– Timo (Toivanen) tätä meille tarjosi ja jonkin aikaa mietittyämme tartuimme tilaisuuteen, kertoo Sanna Palo.

Ystävykset harppasivat yrittäjiksi, kun heitä pitkään työllistänyt urheiluliike lopetti toimintansa Kemissä.

Molemmilla on yli 20 vuoden kokemus myyntityöstä ja kaupallisesta alasta. Dianoff kertoo olleensa Subwayssä edellisen kerran myyntityössä ennen edellistä työpaikkaansa, joten farkkujen myyminenkään ei ole ihan outoa puuhaa.

Kynnys oli ehdottomasti pienempi, kun lähdimme tähän yhdessä.

Sanna Palo

Palo myöntää itsellään olevan farkuista vain omakohtaista käyttökokemusta, mutta naisia on luvannut avittaa yrityksen alkutaipaleella pitkään Subway-kauppiaana toiminut Timo Toivanen.

Tukea ja turvaa toisistaan

Palo sanoo, että kynnys yrittäjyyteen ei tuntunut niin korkealta, kun sitä ei tarvitse ylittää yksin.

– Onhan toisesta iso tuki ja turva, taloudellisesti ja henkisesti. Kynnys oli ehdottomasti pienempi, kun lähdimme tähän yhdessä.

Dianoff sanoo pitkästä yhteisestä työhistoriasta olevan etua.

– Tiedämme toisemme niin hyvässä kuin pahassa. Kokemusta ja tuntemusta on toisesta työntekijänä.

Keväämmällä Subway alkaa toimia kahden naisen voimin, mutta he myöntävät, että olisi mukavaa päästä jossain vaiheessa työllistämään muitakin.

– Varovaisesti ja nöyrin mielin lähdemme yhdellä myymälällä liikkeelle ja katsotaan sitten jatkossa, pystytäänkö laajenemaan. Mieluummin niin päin, Palo toteaa.