Leena Majander-Reenpää Bonnierilta FILI:n johtajaksi

Kustantaja Leena Majander-Reenpää aloittaa FILI:n eli Suomen kirjallisuuden tiedotuskeskuksen johtajana kesäkuussa 2015.

kulttuuri
Leena Majander-Reenpää.
Leena Majander-Reenpää.Yle

Majander-Reenpää on pitkän linjan kirja-ammattilainen. Hän on toiminut kustantajana mm. Otavassa, WSOY:ssä ja viimeksi Bonnier Booksissa kansainvälisen liiketoiminnan neuvonantajana. Lisäksi hän toimii useissa alan luottamustehtävissä.Tiedotuskeskuksen nykyinen johtaja Iris Schwanck jää eläkkeelle.

FILI on Suomen kirjallisuuden vientiorganisaatio, joka tukee kirjallisuuden kääntämistä ja julkaisemista muille kielille ja edistää kotimaisen kirjallisuuden tunnettuutta ulkomailla. FILI myöntää apurahoja ja tukia kotimaisen kirjallisuuden kääntämiseen. FILI vastasi menestyksekkäästi Suomi Frankfurtin kirjamessujen teemamaana -hankkeesta, joka huipentui syksyllä 2014.

Majander-Reenpää vakuuttaa, että elämää on myös Frankfurtin jälkeen:

- FILI:n osaava henkilöstö tietää, että kirjavienti on jatkuvaa virtaa, yhä uusia kontakteja ja ihmisiä, sanoo Majander-Reenpää.

Majander-Reenpää työskentelee Bonnierissa uuden postinsa alkamiseen saakka. Siitäkin syystä suunnitelmia FILI:n suhteen ei vielä ole.

- Se kannattaa pitää mielessä, että FILI on osa suomalaisten luovien alojen vientiorganisaatioiden kokonaisuutta. Yhteistyökanavat on hyvä pitää avoinna.

- Tulossa on muun muassa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhla ja käynnissä on monia muitakin projekteja, joiden kanssa voimme viritellä yhteistyötä ja varmasti suunnitelmia on jo valmiinakin.

Ruotsalainen Bonnier on taannut Majander-Reenpäälle näköalapaikan Pohjoismaiseen kirja-alaan.

- Pohjoismaisten vientiorganisaatioiden kanssa kannattaa pitää yhtä. Voimme luontevasti tukea toinen toisiamme.