Kajaanin teatterin henkilökunta haluaa johtajaksi Helka-Maria Kinnusen

Kajaanin kaupunginteatterin henkilöstön sanalla on suuri painoarvo johtajaa valittaessa, ja se esittää johtokunnalle, että johtajaksi valitaan Helka-Maria Kinnunen.

kulttuuri
YLE

Kajaanin kaupunginteatterin henkilökunta esittää johtajan virkaan valittavaksi Helka-Maria Kinnusta, joka on näyttelijä, käsikirjoittaja, teatteripedagogi ja taiteellinen tutkija.

– Henkilökunnan valinta on ymmärtääkseni yksimielinen, sanoo teatterin johtokunnan puheenjohtaja Timo Krogerus.

Krogeruksen mukaan henkilöstön sanalla on suuri merkitys teatterinjohtajan valinnassa. Henkilökunnan on oltava motivoitunutta, jotta teatterin taso säilyy hyvänä. Kun valinta on tehty itse, henkilökunta on paremmin sitoutunut työhön, Krogerus sanoo.

– Olisi huonoa hallintoa, jos heidän kantaansa ei kuunneltaisi.

Teatterin johtokunta päättää asiasta perjantaina ja antaa esityksensä kaupunginhallituksen päätettäväksi. Kajaanin kaupunginteatterin koko henkilöstömäärä on noin 50. Teatterin budjetti on noin kolme miljoonaa euroa. Teatterin nykyinen johtaja Miko Jaakkola jäättää pestinsä vuonna 2016 vuodenvaihteessa.

Henkilöstön esityksestä johtokunnalle kertoi ensimmäisenä (siirryt toiseen palveluun) Kainuun Sanomat, ja kaupunginteatteri -liikelaitoksen johtokunnan esityslista löytyy myös netistä (siirryt toiseen palveluun).