1. yle.fi
  2. Uutiset

Kisaturisti Falunissa: Norjalaiset ylivoimaisia myös kannustamisessa

Ylitorniolainen Olavi Vanhapiha on kiertänyt monet arvokisat suomalaisia urheilijoita kannustamassa. Talvilajit kiinnostavat jo senkin vuoksi, että Olavilla on itsellään takana kilpahiihtotausta ja hän on myös valmentanut muita hiihtäjiä. Vanhapiha odottaa viimeisiltä kisapäiviltä kahta mitalia.

urheilu

Naisten viestistä tuli ensimmäinen mitali ja kannustus jatkuu viimeiseen kisäpäivään saakka, vakuuttaa Olavi Vanhapiha.

Musti on varma hiihtäjä viestissä. Ei ole koskaan pettänyt.

Olavi Vanhapiha

- Parempaa menestystä on toivottu, mutta on tässä vielä kisapäiviä jäljellä. Eikä mitalien määrällä ole merkitystä kun menee kisapaikalle, siellä fiilis nousee ja kannustusta riittää.

Silti norjalaiset pesevät suomalaiset myös kannustamisessa.

- Norjalaiset tulevat paikalle valtavissa massoissa. Kaikenlaisia kulkueita näkyy ja kuuluu, heillä on mukana soittovehkeitä ja naamioita. Tässä näkyy selvä kulttuuriero Suomen ja Norjan välillä.

Sami Jauhojärvi on luotettava mies viestissä

Ylitornion miehellä on tietysti kova kiinnostus siihen miten oma pitäjän ylpeys, olympiavoittaja Sami Jauhojärvi eli Musti suoriutuu lähipäivien haasteista. Olavi Vanhapiha on tyytyvänen viestin hiihtäjävalintoihin.

- Musti on varma hiihtäjä viestissä. Ei ole koskaan pettänyt. Kun Iivo Niskanen ottaa toisen osuuden, niin siinähän on heti kaksi maailmanluokan perinteisen hiihtäjää kärjessä. Mitaliin eteen pitää kyllä tehdä paljon töitä, mutta on se mahdollista.

Olavi Vanhapihalla on vinkki televisiolähetysten ohjaajalle.

- Meillä on mukana iso Musti-lakana. Jos vain kamera meidät löytää, niin nostamme tunnelmaa.

Lue seuraavaksi